<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3545371467361069414\x26blogName\x3d::+my+way+of+thinkin;+::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/\x26vt\x3d-82920589547423649', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
me, myself...


Syam here!!. Work as IT Executive at 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd. Just wanna share about myself here and get people to know me better. My Story, My Life.


luv & like...

...

chat & boraks...
**Sembang2 only. If u wanna comment bout my post, do it inside the comments

2 do lists

16 August > Kenduri @ Amok's
20 August > ICT n Islam Presentation
22 August > 1st Ramadhan
31 August > Happy Birthday Malaysia!!!
20 September > Raya Time
2 October > FYP Beta Testing
23 October > Submit FYP Report
30 October > FYP Final Presentation
20 November > Abah's birthday
27 November > Salam Aidil Adha



visitors count...



tqs...
Layout & css by:kynzgerl

Apa yang jadi tu ada hikmahnya….
Thursday, March 27, 2008 @ 10:14 PM


Quite serious gak la post aku nie…but I satisfied a lot…korang kompom ingat post yg kau citer psl kena wat 2 jobs in one time ari tu…yes it’s story bout that….

Lunchsters semua already know camner aku tensen tahap cipan smpi aku x bercakap masa jumpa korang masa lunch dulu..psl apa?? psl tensen ngan keja yg aku sorang handle wdulu tu smpi aku x cukup tdo n ponteng kelas tu….

Hikmah dr benda tu aku bkn only dpt 1 kegembiraan but twice beb…1st project database tu yg aku smpi give up sgt2 smpi xtau nak wat apa..bler aku tgk mark for that project I quite surprise tahap gajah nak beranak psl aku x expect dpt result camtu skali…aku target kompom teruk psl ada benda yg x complete masa aku antar tu…apa2 pun mmg aku nak credit all my grup members – daus, asrul, onn n jeff psl kita sama2 wat benda tu n smpi x sangka bler dpt result macam tu….salute guysss……x rugi grup ngan korang…

Then benda tu dh seminggu jd…then come another bala yg pedih gak la…bout another project yg aku wat at the same time ngan database project tu…

project tu memula ada prob gak psl one of my group member (org asing-aku x nak letak in english psl kang ada plak yg jd pengadumya kan..)..dat guy aku slaloo msg dia nak wat…but typical perangai diorg akan ilangkan diri masa critical time..but when we blame the…kita blk yg kena…

it’s happen yesterday bler aku msg dia suh dtg amik soft copy utk wat presentation slide…aku me melayu kan msg yg aku antar kat dia erkk..

”datang sebelum kul 7 atau nama ko akan di gugurkan serta merta dari grup nie”


X sampi setengah jam dia dh terpacak kat depan bilik aku..so per laie la kan..sesi luahkan rasa x puas hati psl aku antar msg tu…he blamed me as leader psl x remind dia nak wat benda tu…amboi byk ensem ko..aku dh berpuluh2 kali msg ko tp skit pun ko x reply or call..we typical alasan – I don hv any credit to call u…aku fire blk xder public phone ker nak call….dia diam gler masa tu…

N he keep quote kan “YOU ARE THE LEADER” smpi ada la 5x kot..dia xnak admit his mistake gak…smpi aku tensen mls nak layan aku suh dia amik sofy copy n wat slide tu…n smalam gak baru dia bgtau aku dia duk luar..another alas an laie tu…aku ckp laie…”u never told me u stay out campus..even single grup member didn’t know that…wah panas dh ati aku…then aku suh dia blk jer wat benda tu..

Nak di jadikan citer la…yesterday I told madam yg dia mmg x wat keja pun…then masa presentation td mdm tanya responsible each of members kan including me…aku time tu dh sengaih kat member aku..aku piker apa la dia nak kelentong kat mdm…mmg pun dia kelentong pun…dia amik cakap dia wat part bersama2 member aku yg bbetul wat benda tu…dr kat situ aku dh Nampak dia dh kantoi dh…wahh..per laie aku kan…senyum gumbira la..kompom la mdm dh trace dia dah…hahahhahha…

Yg gembira nya tu not only kekantoi an mamat tu tp gak mdm appreciate project aku n cakap it’s good project gak…n one thing dia nak guna project aku as one of her post grad punya research yg accidently sama ngan tajuk aku tu…wah dat time I’m really proud of myself gak la…once agin tq 2 other 2 member..not dat guy psl sama2 ngan aku wat benmda tu smpi berjaya…

So moral of da story nyer…if anything hap[pen tu you jgn down…mayb mmg ada hikmah dia…cam apa yg aku alami regarding 2 projects tu..aku rs down masa nak settle kan benda tut p final product dia mmg membanggakan…

It’s not about aku nak menunjuk tp aku nak kongsi ngan korang yg it’s true kalo Allah nak uji kita tu anytime jer…but remember setiap yg Allah uji tu mmg ada sebab n hikmah nya….

Dat’s all la yg aku nak share ngan korang..hope korang x tersalah anggap ngan posting aku nie erkk….

Suddenly aku tringat bait lirik lagu fave aku dr siti nurhaliza yg title dia melawan kesepian…ada bait dia yg mmg kena ngan apa yg aku alami nie…

“Apa pun yang terjadi…..berjalan lah tanpa henti…….”

Meaningful gak kan lirik tu…
TQ GUYSSS…..

P/S- 2 papers go to….. ;)


mista.grax
0 comment

3 papers to go n my 1st baby….
Wednesday, March 26, 2008 @ 12:30 PM


Exam fever~!!!
Seem like controversy kan title post aku nie…1st baby???since when plak aku kawin erkk..hahhaha…then siap ada anak laie tu…pa2 pun sit back…relax n enjoy my post ni k….cam iklan tv la plak rite??hehehhe

Since yesterday I’ve finished 3 papers n still hv 3 papers 2 go…not like one of da member of lunchster tu kan dh setel semua paper except last paper which is on next week …siap leh blk kampung laie kann..hehhe…PEACE!!!!!!!!

So far I think dis sem really makes me crazy bler semua subject leh kata berturut gak…but it’s normal 4 me…kalo dulu spm pun kira berturut gak la kan..xder pun yg smpi mati psl overdose study..then diploma aku pun aku penah rasa 4 papers in a row…dat time kau rasa pun kira gler kan…ye la dh la berturut smpi 4 papers for 4 day without any gap…dis sem pun even berturut at least still ada masa utk aku bernapas…it’s not bernpas dlm lumpur or wat so eva…really carzy kan put da song like that…ada ker yg sanggup or penah bernapas dlm lumpur…bernapas dlm air pun smpi terminum air..kalo bernapas dlm lumpur..sia2 jer tertelan lumpur yg maha coklat itu…

Next paper which is on dis thursday is one of my fave subject 4 dis sem…krang pun dh tgk hasil dia kat dlm blog nie kan…n most interesting info psl subject dis Thursday nie bler ko kena do some drawing n then color it with color pencil…seem like kindergarten or primary school rite…but my sir said that drawing n coloring will give u a lot of mark coz it just syarat jer benda tu utk grab byk markah…that nice to….senang skit nak score subject tu kan…
Enough said bout exam…let’s citer psl baby tu plak…

1st baby!!!!!
It’s not aku kawin ngan saper or whose child is that…it’s not related to human LANGSUNG!!!!!!! it’s my 2st official serious website yg aku design n di publish… since ramai yg tau aku sem nie keja design website for conference for BENL lecturers for their international conference dis November…sejarah camner aku leh terjebak ngan benda nie mls plak aku nak citer…kalo ada sesaper nak suh aku citer…aku citer kat korang nnti erk…tp it’s x important kot…after da whole sem aku wat benda tu (x la tetiap ari aku wat pun…tggu command jer dr chairperson dia jerr)..aku kena direct repot da progress to chazz favourite lecturer eva…hehehehhehe (PEACE!!!!)…dr normala…she suh aku wat benda tu simple jer psl dia dh dh ter lajak time when talking bout dat website…so xkan aku nak wat simpel2 jer kan…so aku do some research about nice sites n try to find out the coding that they use..

Jus 4get da process……finally aku siap gak site tu bler dr normal approve n x comment sgt…so she asked me to upload dat site so that benda tu leh pki IIUM official website as medium site tu utk idup…memula aku kompius gak psl aku x penah try publish any site yg aku design psl byk pun benda tu aku wat 4 my project since poli laie…

So bler publish jer rasa puas gler…aku x tau penenrimaan org lain bout that site especially outsiders yg akan surf dat site…so I need ur comment bout dat site so aku leh improve laie 4 next time bler aku nak upgrade da site…

Website yg dh publish tu la meaning of my 1st baby…kalo publish kat tmpt biasa2 xper gak..tp nie dh kena publish dlm site IIUM trus…honor gler aku…n I proud of my achievement tu…so mintak tlg la erkk kat korang2 yg msk site tu nk give direct comment bout da site…I’m still learning n I need 2 improve a lot…mayb ur comments tu leh give me some idea or lesson…
Nie site dia…
http://www.iiu.edu.my/englishasia2008

I think dat’s enough kot…aku nak study 4 my next paper…till then sesaper yg ada paper alie tu good luck yaaa….jgn malas nak study plak..

p/s: kak atun…mana lipas2 kat area mahallah saya erkkkk..dh baper ari x jumpa…kak atun dh panggil erkk…..hahahahha


mista.grax
0 comment

Sem 2 07/08
Monday, March 17, 2008 @ 9:39 PM


Its really a wonderful semester for me…I joined IAG…new friends n lot more..compare to sem 1…yg byk sgt killer subjects but dis sem quite easy going punya subjects gak laa…kira semua subjecy aku leh tangkap not like accounting n data structure yg aku suffer gler2 smpi hampir jatuh gak la pointer aku…yes..i think pointer is very important during study nie…it’s our achievement time blaja even it’s not relevant laie after grad…
Exam is just around da corner…n I’ve x prepare yet coz I’m a person yg ssh nak tangkap atau masuk apa yg aku blaja awal2 nie..but certain subject tu aku kena prepare awal cam AI, DS n Ethics yg require reading…understanding n calculation (especially DS laaa…)
I’ve my own target dis semester…apa target tu…Let’s Allah knows la yerrr….hehehhehe…peace….so dis post aku nak summarize wat happen 2 me dis sem…

  • Joined IAG yg bes gak la…with only 2 performances…but it’s ok la…janji aku puas hati la..it’s a long time la gak aku join mana2 club kat uia nie since kat poli dulu pun xder benda yg aku wat selain melepak kat umah sewa dulu…
  • New frens especially IAG members…cool la diorg…some of them mmg sekpala ngan aku gak…even aku terilang sorang member….saper dia….biarlah rahsia…(wah bleh x!!!)
  • New lunch frens..kalo dulu slaloo lepak ngan jeff, fiza n my ex best fren….but dis sem ada new lun frens yg baru..n kat tempat yg b4 dis aku x ske sgt nak lepak…..
  • New bully fren…especially kak atun..hehehhe….PEACE KAK ATUN..HEHHEHEHE
  • Last week I’ve 2 handle 2 major projects 4 2 subjects at da same time n day…moral of da stoty manage la time ko btul2 yerrr…
  • Slalloo tdo lmbt..it’s a history 4 me dis sem yg aku have to tdo after subuh prayer bcoz keja yg menimbun byk nya…moral of da story laie…tdo2 la awal2 yerr…hgehehehe
  • 4 da 1st time dpt wat cartoon even x menepati piawaian antarabangsa…hahahha
  • Semangat aku utk mem blog blk…kalo dulu rajin wat tp x rmi yg membaca..but dis time punya blog…at least ada gak la yang membacanya…tq my readers….
  • U know kan aku nie big fan of siti nurhaliza…early of dis sem I’ve seacrch 4 her latest album 4 days in a row kat kl…psl 1st day smpi 4th day album tu release x kaur2 gak…but finally masa lunch hour aku lari p tower record klcc utjk beli album tu after I receive a news that dh releease kat sana…padahal kul 3.30 tu aku ada kelas laie..nasib la public transports kat sini mmg excellent…x like my home town…wat a wonderful time n relieve bler dh beli album tu..mmg rite timing psl album tu kuar pas my loan kuar!!!!
  • Accepted 2 join bakti siswa swak…a place a ku nak sgt pegi…insya allah aku dpt p psl dh selected dh kan…early of this sem aku dpt p jb…dh lama x p jb…nasib la p masa tu ngan famili aku skali..tp separate la psl aku lepak kat umah bes fren dunia akhirat aku….rindu aku nak p jb blk…
  • Dpt project ngan dell utk build website utk international conference,..it’s a huge responsibility with a huge experience..

    I think that all kot psl apa yg jd kat aku during sem 2 nie…apa2 pun it’s really amazing n challanging sem psl aku dpt wat a lot of things yg mana semuanya mmg really interesting 2 share..sebenarnya byk benda aku nak state kat sini but byk yg terlalu personal…yg persoanl tu biuaq la aku simpan sendiri erkk….

    Since next week dh nak exam..aku nak wish kat korang2 yg slaloo jd penunggu blog nie especially IAG members….bdk2 KICT IIUM and member2 yg knal aku…..good luck 4 ur exam n try ur bes 2 achieve anything that u target yaaa…..

  • Labels:



    mista.grax
    0 comment

    challange urself!!!
    Sunday, March 16, 2008 @ 12:35 AM


    i found dis kat one of my fave blog...

    saper dpt baca aku respect la...btw aku pun dpt baca benda nie...


    fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too.Cna yuo raed tihs?i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. Thephaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at CmabrigdeUinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, theolny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghitpclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit apboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter byistlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhotslpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it.

    benda nie nak test how well ur ability ur mind to identify da whole sentence or onlly word...am i rite..i 4get it coz lecturer aku penah test kitorg benda nie..tp ability tu aku kurang inagt skit..btw..kalo korang dpt baca fully tu korang dpt tau apa implication n ability korang tu...

    good luck!!!!

    kalo korang pening baca benda tu...korang hiburlah ati ngan gambar bawah niee...




    hehehhe....

    Labels:



    mista.grax
    0 comment

    arhhhhhhhhhhhhhh......
    Thursday, March 13, 2008 @ 8:31 PM





    x dgr kan...so ok la tu aku jerit x dgr...

    yesterday was a horrible day n nite 4 me...2 major peojects in 1 nite..submit at the same time n day...n i'm da one yg handle for both project tu..so u can imagine rite how bz am i last nite...smpi aku wat marathon 4 both projects tu dr pas lunch wit faxa n nawal smpi la kul 7 pg td without sleep at all..

    finally kul 7 tu baru la tdo sat psl nak calm myself yg tgh nervous gler tu..then kul 10.30 bgn blk nak sttle semua..submit jer dua2 projects tu trus lega aku..i'm feel like dying dat nite then after submit cam kosong kpala otak aku psl xyh nak pikir benda tu laie..

    then time lunch td aku decide nak lpk ngan bdk2 IAG as usual...mg time tu aku tensen laie smpi ada kot yg pelik..mmg 1st time eva la aku tensen camtu..then after a moment dh lpk2 nagn diorg trus ilang semua tensen aku...cam magis la duk ngan diorg td (tq korang2!!!)

    2 wawa sori la x dpt tego ko sgt td psl jauh sgt td then aku baru ter OK skit td..nnti kita kecoh2 laie erkk....

    tq 44 da feedback psl cartoon aku tu..it's jus a begining..mayb pasni leh la try laie...seriously it's really interesting..

    ada yg x phm cartoon tu..jap laie aku cite..acctually nak phm skit kena ada bukak ada sound psl sound tu la kira penggeraknya..

    artoon tu kira cam public announcement yg nk bgtau kat org xyah la nak wat cinema tu korang pu8nya smpi ckp kat phone pun kuat2 smpi kacau org lain...hammer tu sebenarnya plan kitorg nak wt dia kuar from screen tu...unfortunately kitorg animator yg amatur jerr..perhaps pasni leh improve laie k...

    citer psl lain plak erkk...

    mggu dpn jer dh mula exam..cuak gak la beb...biasa la saper x tkt exam kan...hehe..

    utk remind kan aku..baik aku tepek aku punya scedule exam ku...utk tatapan kita bersama...hehheh

    22 march - Database Programming (8.30 am)
    24 march - Artificial Intelligence (2.30 pm)
    25 march - Ethics (12 noon)
    27 march - Animation Technique (9 am)
    30 march - Decision Science (2.30 pm)
    1 april - Human Computer Interaction (9am)
    1 april 2002 - 12 noon - MERDEKA...HOLIDAY 4 3 MONTHS...hahahhah....

    Labels:



    mista.grax
    0 comment

    finally.............
    Tuesday, March 11, 2008 @ 8:32 PM


    finally benda yg aku struggle since december ari tu akhirnya settle...byk dh aku ngadu kat korang kat sini.per laie kalo x cartoon aku tu...nak tgk tggu jap erkk..

    after all da project finished..i realize that build cartoon is not an easy task..it's easy to say or comment or see..but it's difficult 2 implement even though it just 2D cartoon...if my sir want us to design or develop 3D cartoon i thinkbetter u visit me at ICU HKL...susah beb..it's all bout idea...how to handle behaviour of da cartoon...sound that suit da cartoon etc...

    jus ask la sesaper yg tgk aku wat n diorg sendiri yg wat..kompom senang nak give up..since it's bout 50% of my assessment..i've 2 accomplish it even cam xder semangat nak wat..it's true beb..x cukup tdo..otak jd mereng jap n cam2 laa...

    tq la kat those yg support me from behind including teamate aku...fiza n pa'a coz TERpaksa siapkan..n finish product we just BERSERAH kt sir nak bg baper markah nya...

    episod tensen dh tamat..so episod tensen utk final jer akan muncul...

    ni cartoon aku tu...nak komen or hentam u r welcome....

    Labels:



    mista.grax
    0 comment

    my next 2 weeks....
    Thursday, March 6, 2008 @ 2:45 PM


    it's 16 days b4 my 1st final paper....wahh..it's a lot of work 2 do...

    still project cartoon aku x siap laie...skrang ni br 50% siap..korang kompom tensen kan aku keep on mentioned bout my cartoon...of cozz maa coz i like it...but to complete it there's a lot of things yg aku kena wat..it's not an easy job 2 wat cartoon tu..even kalo kita buat cartoon org lidi tu..kita kena tau camner pergerakkan dia...camner kita jalan..cara kita angkat tangan semua di amik kira...

    x nak bebel byk..there's a lists yg aku kena wat b4 mt finale which is on 22nd march 2008:------
    • of coz siapkan cartoon n other 2 projects..
    • blk umah coz dh lama gak la x blk...not blk 4 ngundi k..coz aku x regis n i don like politic...
    • update all da notes 4 my finale
    • of coz dtg kelas coz it's time 4 hints...hahahhha
    • prepare kan diri utk tdo lambt n bangun awal at da same time...
    • minimize my internet time...n blog too....hehehheh
    • most important thing...jaga kesihatan..
    • brainwash utk terima semua apa yg aku study...

    tu jer la kot plan aku b4 final nnti...



    mista.grax
    0 comment

    wat i'm crazy bout rite nie!!!
    Tuesday, March 4, 2008 @ 3:19 PM


    benda2 yg aku tgh gler..especially tv series... aku mengalami tv addict...x salah kann..heheheeh..bkndrug addict pun kann..





    GHOST
    another malay series yg dpt grab my attention 2 watch it until abis perhapss....tq 2 FIZA coz recommend citer nie...4 da 4 episodes aku terpaksa la tgk download punya...tp starting dh tgk 4 episods tu aku dpt la tgk via tv card aku...citer dia mmg different 2 lain2 malay series yg mmg typical poyo...so kira nya series nie akan jd fave aku selain lain2 sees yg slaloo tayang kat 8tv cam KAMI (waiting 4 da movie!!!), gol n gincu (luv fazura very2 much..heheh) n realiti (x my fave acctually tp leh layan laa..)..aku dh lama x tgk malay series kat tv3 or rtm n even astro coz mmg typical malay series yg wat aku muntah...











    CELEBRITY APPRENTICE
    one of my reality tv yg aku mina...i'm da biiggest fan of apprentice too...semua season aku lyn..but da latest season uncle trump amik semua celebrity yg quite terkenal gak kat dunia from gene simmons (kiss punya kepala!!)...stephan baldwin, lennox lewis (boxer..) n rmi laie laa yg aku blur gak la saper diorg...n special apprearance - omarosa (contestent apprentice season 1)..kalo org tau seso 1 omarosa pemals n byk ckpn i hate her that time..but dis season aku ske plak cara dia psl even byk ckp dia at least dia wat keja...plus ngan permusuhan ngan pier morgan yg bebetul gler punya musuh...haha... a lot of drama n ego since yg msk semua tu org yg terkenal n berjaya kan...lum tgk laie episod 9..baru amik dr member ok..tq buddy!!


    ONE TREE HILL

    aku dh citer korang b4 dis kannn..so baca jer la kat bwh...hehhehe








    dlm previous post aku ada ckp kan aku tensen ngan cartoon aku..so gila aku skrang nie pun psl cartoon nie...ni jus main character of my cartoon jer...nnti dh siap tgk la nnti kalo aju rajin nak letak kat sini..tu pun kalo ada request...hehhehe

    Labels:



    mista.grax
    0 comment

    tensen week...
    Monday, March 3, 2008 @ 12:10 PM


    tensen week menjelma laie...start ari jumaat tu aku dh tensen glerr...u know wat??there's a lot of things that aku wat semua x jadi...plus ngan assignment n project yg makin lama makin pening n sempitkan kpala otak aku..

    talking bout project aku still tensen ngan project cartoon aku utk animation technique class....we have to settle it b4 thursday otherwise we gonna get 0 4 da assessment...xkan la story bod one of the terbaik yg sir dahlan ckp but production utk hancus...

    tq 4 da anak2 buah - fiza n pa'a psl paham gak situasi tu even diorg pun nak nangis nak kejar due 4 FYP diorg...caya lah korang....x nyesal amik korang.. u girls prove me that both of u can do a great job with this 'gila' guy...n sori gak kalo ada benda yg aku ckp nyakitkan ati korang...

    mulanya tensen ari jumaat coz next week nya aku ada test D.S (wat a powerful subject!!!) on monday..then on tuesday plak ada quiz A.I..then kena pikir plak progress 4 gerakkan cartoon aku yg kena antar tu...waaa...i'm feel like dying thinking bout that..

    last saturday aku n my anak2 buah pun start la at least nak wat animation 4 mayb 1 scene...unfortunately semua benda yg kitorg wat..meaning yg basic n advance semua x jd...it's become horrible evening 4 us...don know y la x satu pun benda yg kitorg wat jd...so time from 2.30 til 6.30 mmg wasteless.....finally pulang ngan hampa laa...

    enough bout animation tu...tired la nak pikir segala idea n cara..semua x dpt gak ilham nya...

    then study plak D.S...i'm just focusing on da chapter yg aku ssh nak paham n x penah nak paham nye...aku stary study from mid nite til subuh...x penah aku focus satu2 benda 4 a lomg time..amazingly i did it...4 only 1 question...i did not get da solution 4 that calculation...pening + tensen laie + dying semua ada laa....still x dapt solution nya...waaaaaaaaa....plus nak nangis + giv up pun ada...

    xper after subuh aku tdo smpi la kul 1....(teruk kan perangai aku...)then after lunch sambung blk..x dpt gak solution even dh pinjam note FIZA (u r da bes roomate eva beb!!!!!) still x dpt laie...tensen laie...(how many time aku taip tensen erkk??) so solution utk itu..per laie TDOOOO laaa....

    smpi la nak dkt mghrib br aku bgn...pening gak psl x tau terlebih or terkurang tdo..giv up jap then aku decide mlm tu br aku nak crk segala solution nya.

    x nak pikir psl chapter tu aku study plak chapter lain yg aku rs not bad senang laa....abis dh remaining chapter smbg blk la chapter yg x settle tu...after discus ngan fiza finally i get da answer...basic nya nk solve benda tu ptt depan mata...tp aku crk ntah kat mana...dpt jer solution tu trus excited nak study laie...until la 3 am td...

    since aku rs x ckp sudy laie aku decide bgn kul 5 am (it's mean aku just tdo 2 hours only!!!!)..xper mayb aku rasa akan berbaloi kot..bancuh 2 paket nescafee + 3 creamers aku smbg study smpi la subuh...dh subuh palk sambung alie smpi otak aku tepu x leh nak accept laie aku pun get ready nak p kelas...

    it's time 4 test...aku cuak psl tkt akan smpi plak testophobia (phobia di sebabkan tast n exam..hehhehe)..biasa la aku cpt tensen laie n darah gemuruh yg terlampau..question paper pun sampi..guess wat...benda yg aku blaja semua msk....x excited plak kan aku jawab..smpi cept gler aku settle...scr basicnya aku confident ngan aku wat..x tau la camner sir aku nak grade nnti..hopefully berbaloi la ngan apa yg aku blaja sejak tgh mlm sabtu smpi x ckp tdo...

    tu la kisah tensen aku since jumaat yg mana climax tensen nya masa subuh ahad..

    so kalo ada yg terkena ngan ayat sakat aku especially makcik aka kak atun ari jumaat sori banget yerr...tu la cara sy nak handle tensen sy...so kalo sesaper terkna ngan saya arap phm erkk...hehehhe...

    end..

    p/s - tq 2 kak nana coz tensenkan saya mlm smalam while i'm study psl x dpt tgk zoom in siti nurhaliza n coz dgar rintihan ku ini...hehehhe..

    da main point skrang nie baper kali aku sebut psl TENSEN kat sini...hahhaah

    chowwwww........

    Labels:



    mista.grax
    1 comment