<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3545371467361069414\x26blogName\x3d::+my+way+of+thinkin;+::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/\x26vt\x3d-82920589547423649', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
me, myself...


Syam here!!. Work as IT Executive at 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd. Just wanna share about myself here and get people to know me better. My Story, My Life.


luv & like...

...

chat & boraks...
**Sembang2 only. If u wanna comment bout my post, do it inside the comments

2 do lists

16 August > Kenduri @ Amok's
20 August > ICT n Islam Presentation
22 August > 1st Ramadhan
31 August > Happy Birthday Malaysia!!!
20 September > Raya Time
2 October > FYP Beta Testing
23 October > Submit FYP Report
30 October > FYP Final Presentation
20 November > Abah's birthday
27 November > Salam Aidil Adha



visitors count...



tqs...
Layout & css by:kynzgerl

Khasaf Imani - Astro Ria
Thursday, February 17, 2011 @ 11:13 PM


I'm a big fan of Sharifah AMani, Radius One n Shahtulezad's punya works. Beto quite promisong actor and only citer yang dapat aku tgk time Ramadhan ari tu - Geng Suarau and ada laie 2 3 citer yang penah dia berlakon.

So Sharulezad's latest script - Kashaf Imani sememangnya aku tggu2 since aku tau dr Facebook and baca from forum about this telemovie. So I should not miss this drama n dh set kan time nk tgk. Quite excited to wait for this drama actually.

http://www.youtube.com/watch?v=q8pHBukOmrU&feature=player_embedded

1st half of the drama more like cintun2 skit bler Imani yang obses ngan Kashaf smpi smua benda yang Kashaf tinggal (like botol perfume, lighter etc) dia akan amik n simpan. N bleh plak minah ni angau tie tgk Kashaf masa beli burger n kena sakat ngan member Kashaf - Pet (if i'm x mistake). Mayb 1st half epople will say that cm typical citer cintan cintun. But u have to wait for the 2nd half of the drama.

2nd half baru la nampak perjalanan citer ni camner. Start with Kashaf kena tikam and I thought that dia akan jd Mayat (familiar rite???). Tapi dia just coma jer. Perjalanan Kashaf untuk mintak ampun ngan mak dia dengan bantuan Imani yang membuatkan citer ni trus opposite from the 1st half. Tetiba dalam keaddan santai ngan part cintun n obsesnya Imani terhadap Kashaf turns into something that really serius and berat.

How Imani have to deal with 'roh' yang hanya dia seorang jer yang dapat lihat n dengar. How she wants to make people believe in anything that she say. Camner dia nk tolong Kashaf yang dalam alam roh time koma tu untuk bgtau mak dia and adik dia. Bagaimana nk luahkan kekesalana terhadap semua benda yang dah berlaku. Seriusly susah kan kalo berada dalam keadaan Imani. Ony those yang berani and keras hati sanggup hadapi benda tu. IF i;m in her shoe don't know what happen.

Orang akan cakap ending dia mesti KAshaf akan mati. So do I. Mati2 aku ingat Kashaf akan jd Mayat tp dia twist skit yag adik dia yang terima padah terhadap per yang dia dh buat. Ending nya tetap Imani kena handle benda2 yang roh ni. Scary gler siot kalo aku camtu.huhuhu

So far I rate this drama higher psl for me lain dr yang lain. People might say that cam Ghost Whisperer jer. LAntak kome la nak cakap apa. Janji aku suka psl ada pengajaran. Terlalu banyak!! Scrpt pn not bad. Memang tahap berani mati la kan.. Like " berenag rennag di neraka". Wow.. Giler berani kan cakap camtu.

Sanggup aku tgk citer ni laie psl complete sgt2.. Baik dr segi pelakon, script n jalan citer...

Labels:



mista.grax
2 comment