<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3545371467361069414\x26blogName\x3d::+my+way+of+thinkin;+::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/\x26vt\x3d-82920589547423649', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
me, myself...


Syam here!!. Work as IT Executive at 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd. Just wanna share about myself here and get people to know me better. My Story, My Life.


luv & like...

...

chat & boraks...
**Sembang2 only. If u wanna comment bout my post, do it inside the comments

2 do lists

16 August > Kenduri @ Amok's
20 August > ICT n Islam Presentation
22 August > 1st Ramadhan
31 August > Happy Birthday Malaysia!!!
20 September > Raya Time
2 October > FYP Beta Testing
23 October > Submit FYP Report
30 October > FYP Final Presentation
20 November > Abah's birthday
27 November > Salam Aidil Adha



visitors count...



tqs...
Layout & css by:kynzgerl

terima kasih cinta - afgan
Thursday, November 27, 2008 @ 3:42 AM


currently i really luv dis song...Terima Kasih Cinta by indonesian singer - Afgan..




da melody quite simple n calm jer bler dengar..plus with his great n powerful voice...don expect anything from dis 18 years old (if i'm not mistake)...don care bout da jiwang title but overall i really luv dis song...it become priority list in my mp3 player 2gether with elyana's album...

just enjoy da video erkk n perhaps u guys will luv it as well...

enjoy....

p/s-still couldn't fnish my new layout due 2 dugaan internet at home..huhuhu...just wait...there's another 5% 2 complete...i mean header!!!..

Labels:



mista.grax
2 comment

idiot + stupid + ...!!!!!
Friday, November 21, 2008 @ 8:35 PM


just watched butetin utama td nie...fresh news bout one yung lady try 2 commit suicide coz her boy didn't inform her went back 2 kampung...

til dat kind of thinking psl balak xbgtau nak blk kampung..at least kalo nak majuk jer xper la...ni sampai nak terjun bangunan..bangang ker sengal...i think it's really stupid....

xtau nak comment apa psl benda nie....it just a silly things smpi ko nak bunuh diri sendiri..hope xder la member2 aku yg wat perangai bodo camtu erkk..

chiooo


mista.grax
2 comment

sem 1 08/09 memories...
Monday, November 17, 2008 @ 4:13 PM


gumbira since my PC dh blk ke pangkal jalan..huhuhu...in short..leh la online 24/7 ngan PC aku nie...da most important thing..DOWNLOAD all series!!!!!!

keep this post short...i'm going to share all of u all da memories previous sem kat UIA...
  • early of previous sem..i've got a chance to go to sarawak 4 commuity service...place yg aku nak sgt aku p..my foster family really great n sarawak itself really makes me wanna go once again...
  • dr community service tu la aku still have a chance to pegangpost MRC...head of public relation n info...kira besar gak la responsinility yg aku pegang tu...but when people trust u...u've to payback the trust people gave me..
  • still active ngan IAG...even a lil bit bz ngan MRC n study g berlambak..nak xnak kena la ponteng training..benda x dpt nak di elakkan...InsyaAllah i'll try 2 rajin dtg next sem even i already start my Final Year Project (FYP)...wat ever it is TIME WILL TELL..(cam lagu utada hikaru plakk...)
  • nominated for 2 posts kat IAG...one for president n another 1 for BUTEM's head com..really suprise with da nomination xspecially da president...aku x harapkan apa2 since dh nak dekat final year n bz ngan MRC...ALhadullillah i've got nothing..aku tau keupayaan aku sendiri..thank you coz not VOTE for me!!!...hehheheh...rashid really deserve 4 dat post..no heart feeling!!!...hehehhe
  • di sebabkan bz x ngat dunia...so time management a lil bit messy...
  • di short listed utk masuk business idea/plan competition wakil KICT..ni semua pasal dr husnayati nampak sumthing kat aku...don know wat she saw...tp i'll try to do it as much as i can..mana tau ada rezeki smpi shortlisted kan utk yop 10..insya Allah..
  • i think sem lps xbyk sgt benda yg memorable except masa aku still x ckp 24 hours...kalo leh nak extend jer 30 hr...huhuhu
dat's all la yg aku rasa aku ingat sepanjang sem lps...hopefully sem dpn akan ada byk memori like previous 2 sems...ngan sem dpn gak status aku tukar jd 4th year aka final year skali ngan FYP yg aku rs penting since client aku law center mintak system yg aku develop tu akan diorg guina kalo benda2 nier berjaya...hopefully la benda nie akan berjaya psl it's really berharga utk resume aku n my future career..

cuti2 ni aku xder nak wat apa xcpet kena gak la p uia utk siapkan business idea competition aku yg msk tu...topic stoll blur but my lec dh bg a few topic utk wat...hopefully lapang la keja aku nnti.

cuti bout 5 weeks nie mmg wat aku jd pemals gler duk umah...makan + tdo + tgk tv + sufring =my holiday..

mintak2 la cuti nie pendek...mati akal duk umah nie....

per2 pun i will still online n post if there sumthing new...

chiooo....

Labels:



mista.grax
0 comment

BARA-BOMBA MEMORY!!!!
Friday, November 14, 2008 @ 4:01 PM


wth all 4 blogs including me usedat kind of title....since all bloggers yg join outing las tuesday dah SEPAKAT MEMBAWA BERKAT...we decide to use da same title (sort of similar title tribute to miss pili bomba) no other tah miss baracuda or her new name baraBOMBA!!!!!

here's da story...but 1st let me citer psl da whole day tu..

miss baraBOMBA dh plan dis outing b4 exam laie...makcik tu mmg semangat kalo bab2 kuar nie..biasa laa...t layan kan jer la...biasa la warga emas...kang x ikut kang kecik ati plak org tu..huahuahuahua...actually rmi yg akan join but since semua bz nak blk + ada yg TER ada program lain so only me, miss baraBOMBA, miss chazz, miss wawa, nenek pusak, miss paejah , zakuan n our new IAG president Rashid jer yg p....but it was fun beb...even x complete family tu at least bole la lepas tensen after final dat morning tu...stress bebbb....

miss PM dh arrange semua event 4 da whole day..it's bolwing n cinema time...we've enjoy bowling tournament n da winner is zakuan but da bes part was miss wawa da only person yg dpt strike unfortunately since all of us x pasan yg every frame we've 2 change da lanes...da strike goes to nenek pusak!!!!!apa2 pun wawa respect la coz u're da only 1 yg dpt strike..leh la pasni main laie kan...(4get bout da SENTAP episod dulu...huhuhuhu)

me myself i don know 4 da 1st 3 frame i've don hv any momentum smpi 3 frames i've gor TELUR!!!...da worst permainan ever..don know y n the after 6th frame i managed to get da correct balingan even nak dpt strike still haram...huhuhuhu

then we've our cinema time...since xder citer yg wajib aku nak tgk since Madagascar still x air laie so we've decide to watch hong kong + thai movie - the COFFIN...my comment...i unerstood da 1st half of the film but then da 2nd block aku dj confuse toward da end of the film...kuar jer i've didn't get nothing bout dat film...perhaps i should rewatch it la...not in da cinema just wait for the download part...hehhee..

orait back to baraBOMBA stoty...people said kan - save the best for last...the best n hot story should be kept until da end..huhuhu..take it SISTAAA....hehhehe

actually i didn't see wat's happen...tp dr apa yg bdk2 nie ckp i got da clue wat happen...after dis miss baracuda will turn 2 miss baraBOMBA...to da mangsa lain kali tgk jln dpn 2 erk...tu la hyper active sgt..kan dh lagu tu..nasib la mamat LOMBOK x pasan..kalo pasan kompo ajak merentas desa ke LOMBOK..kan dh naya semuaa...heheheh...moral of da story..jln pandang depan yerrr...kalo x kompom pasni langgar tiang lampu..trus ilang kecomelan n ke ayuan tu...da question is...ayu kerr??hahahhaha..

wat ever yg jd pun i really enjoy with dis outing even ada terasa skit b4 ari tu..hopefully benda nie jd benda wajib kat kitorg yg tggl kat uia nie...those yg dh abis n nak join u're welcome...perhaps after dis leh wat benda lain plak other than main boling n tgk movie...mana la tau kan...tetiba ada yg nak ajak p sumwhere..only those people yg know...huhuhuhu

chiooo...

**writer not included...huhuhuhuhu

p/s-tgh sentap psl all blogers yg p tripo tu satu pun xder pic gwe..huhuhuhu :(

Labels:



mista.grax
3 comment

3 to go!!!!
Monday, November 3, 2008 @ 5:35 PM


i've just finish my 3rd paper - web programming...paper yg wat aku give up b4 da exam ciz the carry mark issue...it's really bad smpi aku give up plg azab sem nie..huhuhu...

buit everything went well since aku mmg pokus abis kat paper nie after project presentatiton n ugutan from my sir...tkut gler bler dia ugut tu...

since study week tu aku ngadap benda alah nie smpi plan aku nak blk umah pun terpaksa postpone...(i miss my anak2 sedara alot....huahuhauaha)...but i've to gak la psl mmg target aku xnak kantoi apa2 paper even CAM thp xnak amik kisah...

with dis subject la aku byk study gler maut...burung antu non stop except a day b4 any papers laaa...i've pokus on past year papers coz from my research (chewahhh!!!!!) he's da only lecturer yg ngajar subject nie n kompom la style exam dia akan sama every sem...pokus..pokus..pokus...smpi rmi gak la tersentap masa aku study 4 dis paper (xspecially 3 terunaS tu...hahahha...who???? guess it urself laa..hahhaha)

a day b4 exam (meaning yesterday) aku dh rasa x tentu psl dh..kpala otak pun jd x btul...don iknow y???over study or x cukup..i don hv da answer dia...i feel like nak settle kan paper nie cecepat even at da same time i worried alot smpi x dpt nak tdo..(kidding!!!...)hehhehe..

suprisingly bler aku bukak exam paper tu i feel like to scream loudly coz it exactly da same with da one yg aku study (past year paper...)hahahaha...but nak wat camner i can only smile all da time..don care wat people say when i smile like kambing..hahhaha...da point is i'm da happiest person on da earth at dat moment...hahhaha...

i don care about whether it's wrong or right...yg penting i've study dat question since last week..i'm glad when i doing it smoothly withou any single blank...enough la..xnak feel like riak..tkt benda yg kita dream kan tu x jd kenyataan...but overall with da papaer i can smile n relax my otak alil bit b4 next paper which is on dis saturday..

btw..i've just received e-mail from chazz's beloved lecturer (hehheheh) - dr normala...she asked me to make her English Asia Conference's newletter (since i'm incharge with da web) n she said dat she will give some amount of money ecxluding da payment 4 da web...since it's money...i think ic an handle it since kpala otak dh lapang...heheheh

orait i think dat's all aku nak citer psl ke"terujaan" aku bler jawab paper td...apa2 pun i hope all da best 4 dat paper n my coming papers...

same goes to u guys...except yg dh abis tu...holiday pepuas k...huhuhu...

chow!!!!

Labels:



mista.grax
1 comment