<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3545371467361069414\x26blogName\x3d::+my+way+of+thinkin;+::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/\x26vt\x3d-82920589547423649', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
me, myself...


Syam here!!. Work as IT Executive at 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd. Just wanna share about myself here and get people to know me better. My Story, My Life.


luv & like...

...

chat & boraks...
**Sembang2 only. If u wanna comment bout my post, do it inside the comments

2 do lists

16 August > Kenduri @ Amok's
20 August > ICT n Islam Presentation
22 August > 1st Ramadhan
31 August > Happy Birthday Malaysia!!!
20 September > Raya Time
2 October > FYP Beta Testing
23 October > Submit FYP Report
30 October > FYP Final Presentation
20 November > Abah's birthday
27 November > Salam Aidil Adha



visitors count...



tqs...
Layout & css by:kynzgerl

TRANSFORMERS- Revenge of The Fallen
Monday, June 29, 2009 @ 3:27 PM


I watched this amazing movie after Wahida asked me to fulfill nother ticket left. Before Wahida invite me to join her n da rest, aku x excited langsung pun nak tgk since I already know that ticket nak tgk dh sold out n kalo ada pun nasib la. Since ngan mood tgk wayang aku lately mmg xder. I'm not a big fan of Transformers sejak zaman katun laie n I x even watch da first Transformers ! laie.. Xpun la pesal..Mayb aku ni mmg kureng skit tgk movie nie n xder saper nak ajak tgk time tu. Aku pegi ngan Ida, Adik dia n kak Nana kat One Utama. Kat sana jumpa la Rashid and few bdk Cultural. Kitorg tgh midnite last Thursday. Giler la dh la esok nya aku ekna keja...huhuhu

What I Like bout this movie....
  • AKu ske action dia yg kira gempak gak la.. Mana penah tgk besi lawan besi.. I mean robot lawan robot la.. So kira xder la ngeri sgt kan nak tgk compare to battlke between manudsia n manusia..
  • CGI + Animation dia mmg superb gler... as org yg ske animation n related tu mmg respect la cara diorg wat keja. Memang nampak real tul semua robot2 xcam benda tu computer genarate. Wonder la bler Malaysia leh wat camtu?? The answer is - Ada duit boleh laaa!!!
  • Storyline xder sgt supeb tp di sebabkan action n CGI yg gempak di tambah laie ngan sound effect yg gempak mmg xhirau sgt la plot or storyline citer nie..
  • Plg comel bag aku robot2 Transformerms tu bler BumbleBee wat muka comel n manja bler Sam nak p blaja.,. Siap ngangis laie kena tinggal... Another one Decepticon mini - Willie yang comel sgt. This robot quite lucah gak la even pd awal nya dia nie gler ganas.... Tp plg bes part dia nak bertaubat dr Decepticon --> Autobot n bergesel2 kat kaki heroin dia... Mmg lawak la robot nie
  • Apa laie yg bes? Megan Fox is totally hot n sexy. Gler la minah nie. MAti2 aku ingat masa memula tu Angelina Jolie.. Sebijik siottt... Tp sadly watak dia too lemah n xbyk sgt. Yg bayak pun aksi seksi xtahan tu..hehehhe. Kalo daya penarik mmg dia menjdi laa..
  • Ada certain scenes tu watkan aku terpikir..Btul ker zaman tu Robot Hidup ngan manusia.. Imean masa part awal2 tu bler org2 zaman dulu lawan ngan Robot2 tu watkan aku terpikir yg zaman dulu manusia idup ngan Robot. And another scene bler diorg exposekan puncak Piramid kat Mesir tu ada simpan Transformers2 zaman2 kuno... Gler la pemikiran aku time tu.. Leh lak aku leh terpkir smpio ke situ.. Hebat tul Micheal Bay potraykan keadaan tu smpi aku sendiri hampir tepengaruh.. Psycho abis laaaa...
  • Aku rasa kepuasan tgk film ni 95% laaa... Semua nya ada.. Sedih + LAwak + action semua ada dlm nie.. Apa yang aku dpt ckp citer ni mmg superb gila babas... TQ to Ida coz ajak aku even last2 minit. Yang pasti citer nie watkan aku nak tgk skali laie.. Memamg puas ati la ngan Film nie... 5/5 stars for this film...
  • Perhaps aku dpt tgk 4 da 2nd time or 3rd time....hehehee
p/s- I'm toally in Transformers Fever!!!!

Labels:



mista.grax
0 comment

Sungai Congkak's BBQ - 20 June 2009
Tuesday, June 23, 2009 @ 9:01 AM


Last Saturday, my opismates (KKA nKHN) and me went for a BBQ at Sungai Congkak, Hulu Langat. Tak nak cakap banyak. So just want 2 upload da pics without banyak membebel. Apa yang pasti. I really have fun dat day.. 1) Release tensen ngan macam prob yg aku alami lately 2) Dah lama aku x pegi holiday cam nie.. I mean waterfall or watsoever. If I'm not mistake, last time aku p waterfall masa diploma aku 4 years ago kat Air Terjun Kota Tinggi 3) Makanan sedap + banyak x ingat dunia. Per yang penting sate kak Siti is my favourite. Hj Samuri pun kalah.




p/s - TQ to kak atun coz treat me Nasi Lemak yang sangat sedap.... Leh la order laie erkkk....

Labels:



mista.grax
0 comment

Pressure...
Tuesday, June 16, 2009 @ 12:22 PM


Aku tengah tensen ngan satu dua hal lately..

Kalo ada sesaper yg aku ada wat salah dlm 2 3 minggu nie.. sorry..aku xkan mintak maap.... Biar tensen aku cool dulu n then let's my kpala otak decide....

**xtujukan kat specific person...


mista.grax
0 comment

I'm Getting bigger.....
Monday, June 8, 2009 @ 11:33 AM


Franklyi've to admit dat i'm getting biger n bigger. TQ those yg concern psl ketumbuhan aku nie. Yer aku ngaku lately mmg aku nampak besar smpi aku sendiri perasan perubahan nie.

Do you now y? I'm not giving any stupid reason. Di sebabkan jadual makan aku yg teratur. Since practical nie mmg jadual aku makan mmg teratur. Breakfast n lunch on time. Now I realise why breakfase is important to us. Coz u'll get ur energy for the entire day. Compare la kalo ko x breakfast...Kompom ko akan lesu n xder mood nak wat keja. It's happen beb!!!

Then lunch plak mmg on time... Ye la xkan la smua org kuar mkn ko nak lepak opis kot. Compare masa ko blaja, mmg time makan xikut time la except time lunch kat HS Cafe. But aku mmg jensi x breakfast masa blaja..xnak ganggu time aku blaja...

Mmg btul la kata abang aku. Sbb keja n time u managed well ko akan terbiasa ngan benda2 yg ko xpenah wat. For example breakfast n lunch. Aku dh tgk sedniri camner abg aku membesar time keja. Payah beb ko nak turun psl kesibukan ko keja smpi xder masa nak exercise except those yg mmg pandai pandai amik masa.

The prob with me, aku dinner xmkn sgt. Nak kata aku makan nasi pun once a week time dinner except kalo bebetul aku lapor.. Other than that, aku just crk benda2 yg ringan jer.. For the time being pun aku mmg slow2 nak maintain kan or laie bgs kurengkan skit apa yg lebih..huhuhu...

We'll see after i finish my practical. Will I become bigger or not...

Chiooo.....

Labels:



mista.grax
0 comment

Wedding Invitation....
Friday, June 5, 2009 @ 10:38 AM


Dengan ini saya menjemput anda dan keluarga ke majlis perkahwinan saya pada 6 Jun 2009, 7 Jun 2009 dan 14 Jun 2009

Dan xyah nak wat suspen ngan invitation kat atas tu. Gler per aku nak kwain smpi 3 hari. Hahaha... Time aku nak berumah tangga xsampai laie. Calon pun xder laie... Hahahah...

Actually date2 tu semua invitation perkahwinan member2 aku. Yang plg bes semua tu bes friend aku masa childhood or budak sekolah rendah aku. Unfortunately aku xdpt pun attend one of this majlis. First, coz 2 weddings tu held kat Jay Bee and another 1 kat Kelang. Aku xder transport. Padahal aku nak sgt pegi. Jumpa member2 lama yang dh lama xjumpa nak nak nearly 5-10 years xjumpa.

Wedding Invitation tu adalah:-
  • Mohd Khairul Naim b Ahmad - Kelang (6 June 2009)
  • Johan b Salleh - Jay Bee (7 June 2009)
  • Nor Shahida bt Idris - JAy Bee (14 June 2009)
Semua nya mmg dh lama aku xjumpa. Rindu nak jumpa diorg coz diorg la yg menceriakan hidup aku zaman2 sekolah n kecik2 dulu.

Smalam jer Shida ngan Johan (both my classmate dulu) called me to invite me. Suprisingly la kan psl lost contact dh lama tetiba diorg call ajak dtg wedding diorg. At 1st place cam nak pegi tp jauh la tu kat JB. Wish leh join da rest to celebrate them. HUAAAAAAA... :(

Anyway, I only able to pray for their happiness. Sorry guys xdpt dtg. Sadis nyaaa.........


mista.grax
0 comment

What a Crazy Saturday
Wednesday, June 3, 2009 @ 3:45 PM


Last Saturday was da happiest n craziest day for me since such a long time I didn't have a chance to have that kind of happiness. Me n other 4 buddies who are in same situation. I mean practical situation have enjoyed ourselves. Me, Daus, As, Ain and Najwa have already planned this saturday such a long time since we've not receive our payment. So our planned to play bowling. After a few conference over YM, we decided to go to Time Square.

minah gile posing...cam cun jer..hahahah

Kitorg bertolak dr UIA to pick up Ain at Wangsa Maju and then go to Najwa's at Cheras. We didn't know where the hell Najwa live. She just asked us to go to Taman Kencana n call her. Then after confusing information, we managed to sesat. Lain yg di bgtau. Lain yg kitorg pegi. Kat situ dh bazir setengah jam or more. Finally sampai la gak kat umah Najwa. Since she told us if we agree to pick her up, she will treat us breakfast at her house. Mmg ada breakfast - Keropok ikan + tea O. Tq Najwa...hehehhe
daus looked excited dtg umah najwa erkk...hahaha

minah2 kaki posing...
c tuan umah....senyum la skit..ahahaha


Akhirnya kitorg smpi gak kat Times Square after tempun traffic jam yg maha glerr. Since semua tgh lapor, we decided to have our lunch kat Kenny Rogers Roaster. There's a kesilapan skit dr Ain yg kompiden bgtau Kenny Rogers kat level bawah unfortunately she wrong. KAt atas laaa....hahha.. Ko kena ngan aku..huhuhu



After sorang2 dh membesarkan perut smpi ada jd KLCC n jd jambatan KLCC, kitorg trus gerak p main Bowling. At first cam x kompiden jer nak main psl boling center tu tgh penuh gler + ngan 2 tournaments. Fortunately kiotg dpt gak main. 2 games str8 psl sekor2 tgh excited nk tunjuk skill longkang. For me this is my 1st time main boling taun nie psl sekor2 yg kaki boling tgh bz gler... Semua jenis xkisah nak main byk2 kali. Yer la sorang2 tgh tebal purse ngan wallet. U know what I mean. heehehe

kalo mkn xdan nak ingat benda lain..hahah

ni laie sorang...

dua2 pas besarkan prut..hahha

comel jer kasut2 tu..tetiba terselit kasut bdk2...hahahha guess who???

posing b4 main boling....smua semangat jer muka..hahha


To the end of the game, we maned to kumpul raja n ratu longkang. It goes to Daus n Ain. Congrate!!!!!! Me myself alhamdulillah after a while dpt gak more than 100. 105 n 137. Dh lama siot dh xdpt byk camtu. huhuhu. Ngan overall 6 strike.

Since ni la geng yg sepatutnya p Kedah 4 Sir Sadry's wed yg akhirnya terpaksa cancel secara tetiba, we never forget our beloved sir (actually daus'..hahha). So we decided to bought him a wedding present for him. Per benda?? Let keep it secret. Yang pasti mmg sesuai ngan habit sir Sadry. heheheh

Then kitorg pun decided nak blik since daus ada appointment ngan akak dia n c najwa nak kena p kawin jiran dia. But not me, I continue lepaking sorang2 psl there's sumthing I've to find sumthing. Pas round 1 TS --> Sungei Wang -->Low Yatt --> Lot 10 --> Pavillion --> Jusco Alpha Angel aku pun trus blk ngan kepenatan di selami ngan makan 3 ketul Big Apple..

Mmg gler kan sabtu tu.. Dari manusia yg gler smpi aku kskali yg round KL ni yg glerr...huhu..

Per2 pun aku puas n enjoy ngan bdk laie 4 ekor tu... Next plan next month...Cepat decided b4 aku ada plan sendiri..

Chioooo....

Labels:



mista.grax
0 comment

KHN KKA Birthday, Welcoming n Goodbye Party
Tuesday, June 2, 2009 @ 11:44 AM


Last Friday, my practical office organized birthday, welcoming n goodbye party for the staffs. ME myself jer ada 2 celebration - birthday n welcoming part. Kira bes la time tu semua happy jer and lama2 I'm really appreciate all the family value kat opis nie. TQ all for the party mmg puas la makan time nie.

Tak nak membebel panjang...Just tepek few photos...



b4 party kat meeting room


2 wanitas havoc


part time cameraman yg fail..hahaha


cake secret recipe.. sedap siottt...


posing laie..huhuhu


nyalakan api time air con kuat..huahauhau


kak siti yg giler..hauhauah


dapat adiah from my bos- puan ain


among yg celebr8 May


xtau nak komen per..tp happening..huahauhau


mista.grax
0 comment