<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3545371467361069414\x26blogName\x3d::+my+way+of+thinkin;+::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/\x26vt\x3d-82920589547423649', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
me, myself...


Syam here!!. Work as IT Executive at 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd. Just wanna share about myself here and get people to know me better. My Story, My Life.


luv & like...

...

chat & boraks...
**Sembang2 only. If u wanna comment bout my post, do it inside the comments

2 do lists

16 August > Kenduri @ Amok's
20 August > ICT n Islam Presentation
22 August > 1st Ramadhan
31 August > Happy Birthday Malaysia!!!
20 September > Raya Time
2 October > FYP Beta Testing
23 October > Submit FYP Report
30 October > FYP Final Presentation
20 November > Abah's birthday
27 November > Salam Aidil Adha



visitors count...



tqs...
Layout & css by:kynzgerl

My Childhood Ramadhan....
Tuesday, August 25, 2009 @ 11:08 PM


Salam all.. Dah lama ku x update any post except for the Ramadan wish. This post I wanna share with all of u bout my childhood Ramadhan back 15 years ago.

Nape aku terpikir nak post pasal benda nie? I love my childhood and a day before 1st day of Ramadhan my friends (Ein and Najmi) and I reunite blk since all of us dh lama x jumpa. If before this we're just met at Jay Bee with totally different situation. Kalo dulu kitorg dalam zaman2 muda laie n now it's change. Najmi skrang dh jadi polis while Ein plak dh keja gomen ngan lHDN KL. Me? Still jadi budak sekolah even i'm the oldest among three of us. FYI, Najmi and Ein 2 years younger than me. Actually we're best friends since kecik and now we still get along sampai kan Ein's mum said:-

"Korang dari kecik pun bertiga, dah besar ni pun still gak bertiga"


Last Friday totally reunited us and we've talked a lot. There's a lot of things we talked especially our memory masa zaman hingusan n budak2.

Ramadhan early 1990s at Kampung KAstam Larkin, Johor Bahru

Aku, ein and Najmi among budak "kampung" yang slaloo bertiga dalam apa2 jer yang kitorg wat n mana2 jer kitorg pegi. Segala keja giler, keja bodoh n keja pandai semua kitorg dh wat. Just name it? Perhaps I able to list it. hehhehehhe. Actually geng kitorg ada laie 2 org geng but we're not close each other. Naim (anak bekas imam 1 surau kami dan dah jadi laki orang last June) and Mamat (he'll finish his Latihan Polis kat Pulapol merangkap anak imam 2 surau kami).

Bulan Puasa sememangnya bulan yang kami nantikan. Bukan sebab nak puasa (at that time k!!!!) tp nak p surau utk Semayang Tarawikh (actually tak sangat pun!!!). But there's sumthing that make us happy bler time pose datang. Let me list all:-
  • Bulan Puasa la kitorg dapat kuar sebebasnya malam2 buta. Ye la xder saper nak larang pun kitorg nak kuar mlm2 ngan alasan nak smayang Tarawikh.
  • Sebab adanya moreh rite after Tarawikh finished. Since our surau mmg aktif bab moreh ni. PAsal kitorg ni mmg rajin la nak tolong pakciuk2 ni kemas kan semua makanan yang nak di hidang kan. Paling koman pun kuih karipap tapi paling mewah kalo moreh bler ada roti cicah sup. Perhh terangkat siotttt. So geng2 kitorg la nak rajin tolong pakcik ni (can't remember his name) susun air n pinggan utk semua jemaah.
  • Rite after moreh ni kitorg pun merajinkan la diri utk basuh semua pinggan, mangkuk and cawan. Bukan sebab ikhlas ker apa.. Pasal org2 surau cakap, kalo kitorg rajin basuh pinggan semua n datang tetiap ari full nnti ada la duit raya utk kitorg. heheh. Biasa la budak2 kan duit tu penting.... Unfortunately aku x penah la dpt duit raya tu pasal x cukup 30 ari tolong pun. After all x dapat pun xper psl were really had fun during that time.
  • Dalam 15 ari before nak raya tu mmg time plg kitorg suka laaa. PAsal it's mercun time!!!! Since kitorg duk kat area ornag2 KAstam n kalo ada mercun kena rampas, kitorg la yg tukang habis kan nya. Biasa la tuuu... Time tu la surau xkan aman pasal bising nagm mercun. Sometime kiotrg main kat padang bola depan suarau tp kalo ada geng2 senior yang main kat situ kiorg ngan slumber adab akan main depan surau. Memang slaloo la kena marah ngan pakcik2 yang x consentrate smayang tarawikh. heheh... mmg jahat pun kitorg nieee...
  • Pas abis smayang + tolong basg pinngan da laie aktivity yg kitorg wat. Lepak2 kat umah sesaper n wat haruh.. Kekadang kalo ada WWF (known as WWE) kitorg akan lepak la tgk benda alah tu kat umah sesaper. Since kat JB senang dpt TV Singapore so it's not a prob 4 us. Kekadang sampai stay back kat umah tu sampai pagi.
Actually memory tu sampai skrang melekat kat kepala otak aku. It's really sweet memory. If i can turn back the time memang aku nak kembali kat time2 camtu. Time yang penuh kegembiraan dan keseronokan menjadi budak2 yang xtah nak pikir2 apa2 keculai keseronokan semata2. Now, semakin matang kita semakin kurang seronok kita tapi benda tu la yang akan lebih mematangkan kita utk tempuh cam2 dugaan dalam dunia nieee...

Now bout ur childhood time duirng Ramadhan? Really wanna hear from u. Mayb ur version similar or totaolly different from me. Wanna share????

Labels:



mista.grax
5 comment

Ramadhan Kareem 1430 Hijrah
Saturday, August 22, 2009 @ 5:38 AM


Just a short post. I just wanna wish all Muslims Happy Ramadhan Kareem. Harap segala amalan kita di bulan yang mulia ni di redhai Allah. Hope this Ramadhan wil be perfect than last Ramadhan.

Chioo...See u next post. Related to Ramadhan as well.... :-)


mista.grax
0 comment

Just Don't Be Late la...bukan Justin Timberlake!!!!
Thursday, August 13, 2009 @ 11:14 PM



SETEM FILM da REVIEW

WTH the i'm talking bout? Those phrase is one of the dialogue from film that i watched last week- SETEM. Since i enjoyed and really had fun watching this movie, so I decide to share the review bout this film. What can i say, this is the best action pack + comedy film ever made in Malaysia.

This film x mempertaruhkan typical casts yang hanya control cantik and berlakon laie tiang dari tiang lampu. Even some people said xder commercial value among the cast, but for me they're commercial enough in term of the quality of acting. Balance casts like Shidie Ishak, Afdlin Shauki, Sathiya, Vanida Imran, Que Haidar and lots more.

Never thought that Shidie able to make me laugh and he's da real hero in this movie without any kayu. Kudos to u bro. Afdlin like always with his slumber lawak even a lil bit of "Afdlin Shauki'. For me the real slumber badak punya pelakon dlm nie of coz Sathiya. His slumberness in acting n da way he cakap the dialogue mmg outstanding la.



LAie 1 scene Que Haidar yang buta terpaksa bawak kereta. Can u imagine how org buta bawak keta?hahah and in the end bler dia dapat duit leh plak dia xnak operate mata tp suh akak dia beli keta..hahaha. Never like Que Haidar berlakon but 1st time as comedian dalam film ni prove him is versataile. Good job bro. Watak PATI (Pendatang Asing Tanpa Izin) by Isma Yusoff mmg menjadik ngan muka innocent nya smpi kan orang nak bagi duit pun dia p tolak. VAnida Imran one of my fave actress. Even film ni film simple yang x berat compare to her previous films, she managed to make me laugh as well. Kalo saper tengok Baik Punya Cilok kita dah di hidangkan ngan English + Kelantanese, tapi dlm citer ni ada plak watak orang cina berloghat Kedah or utara. Quit kreatif gak n xnampak kekok plak bler dengar.



Kekuatan film ni is the dialogue. Even it's simple but simple itu la kekadang membuatkan aku gelak xingat dunia dlm pawagam ti. Seriously, it just dialogue yg biasa kita cakap n dengar but the way the pelakon lontarkan nya dalam keadaan slum menjadikan ianya begitu lawak. Lawak yang simple and entertaining yang tak memaksa orang untuk gelak. In short it's not a movie with lawak bodoh or lawak orang terencat akal. Dialogues like:-

Mani: "mau paku dia punya batu ka?"

Piranha Lim: "ni apa bisik-bisik ni, ingat cerita james bond ka"

Mani: "rilekla bos, saya tengah lunch, habis lunch saya kerja la...tengok jam? 3.30, langsung tak perasanlah!!!"

Posmen: "sapa kata keja posmen selamat...posmen pn kena rompak"

Posmen: Joe: Hari tu ko suruh gua pakai macam Jusctin Timberlake. Gua pakai la macam Justin Timberlake....
Sid: Aku cakap Just Don't Be Late....




Kabir Bhatia gonna be my fave director after Arwah YAsmin Ahmad. AFter this film and Nur Kasih, he such a good director and not like typical local directors yang hanya kuarkan karya sampah and karya yang banyak memperbodohkan orang. Good job bro. Waiting for ur next masterpiece like this karya.

Aku mmg plan nak tengok citer ni laie. Tapi di sebabkan kesibukan tahap melampau mayb i've lupakan niat tu. Pasal aku enjoy and it's not hard for me to wat twice. Kot2 ada sesaper nak tgk tu ajak2 la aku mana la tau time aku free kot..huhuuh

Update , I heard KB wanna direct the sequel of this film - Syiling. Hopefully akan menjadi la film tu ngan ramuan seperti SETEM. Frankly this is one of the best Malay film for this year. TalentTime is the top chart currently.

p/s- After Pappadom menang besar kat Festival Film Malaysia last week. Aku terngin sangat nak tgk film tu. Tapi lambat laie laa bln 10 beb. Kalo dpt aku tgk citer ni maknanya Cukup la 3 films yang dapat nominations kat FFM aku tgk. Pappadom-TalenTime n SETEM. Such a great films. This is what we call 'Malaysian Film".
5/5*

credit all the photos to Budiey, setemmovie.com etc....

Labels:



mista.grax
3 comment

TAGGED!!!!!!!!!!!!! uwaaaaaaaaa
@ 2:01 AM


Di sebabkan aku malas nak tdo n xder benda aku nak wat skrang. So better la aku khatamkan TAGGEd yg dh di sediakan oleh nanako. TERIMA KASIH daun keladi.. KAlo ada banyak laie tokah la antar laie yerrr.... (Sambil bergetar2 tangan untuk menjawab...)

Here's the tag..

1. The phone rings; who do you want it to be?
my best buddy...

2. When shopping at the grocery store, do you return your cart?
Kalo leh aku antar kedai besi burukk...hahhaha


3. In a social setting, are you more of a talker or a listener?
depend...


4. Do you take compliments well?
not

5. Do you play Sudoku?
using my phone...


6. If abandoned alone in the wilderness, would you survive?
i need internet connection..is that available???


7. Do you like to ride horses?
wanna try it sometime...

8. Did you ever go to camp as a kid? y
up..standard 6...


9. What was your favorite game as a kid?
alot...rounders, baling selipar, konda kondi...


10. If a sexy person was pursuing you, but you knew he/she was married, would you go for it? istifarrr.......

11. Have you lied to get out of a date?
not yet but mayb soon..hehhee

12. Could you date someone with different religious beliefs than you?
most probably


13. Do you like to pursue or be pursued?
don hv da answerr...hehhehe

14. Use three words to describe yourself?
nakal a lot, blur sumtime, less confident i guess...


15. Do any songs make you cry?
yup...


16. Are you continuing your education?
currently bdk sekolahhh

17. Do you know how to shoot a gun?
wanna try it la...4 experience....


18. If your house was on fire, what would be the first thing you grabbed?
family....


19. How often do you read books?
kinda..but not now. currently my fave books - php n mysql...hehhe


20. Do you think more about the past, present or future? kinda...past utk pengalaman, present nyata future perancangan

21. What is your favorite children's book? Kisah Penyiasatan remaja... couldn't remember da title..

22. What color are your eyes?
Black unless i'm wearing lense


23. How tall are you?
170-172cm


24. Where is your dream house located?
tepi pantai....


25. Do you have a secret fetish?
apakah

26. Have you tried sushi?
my fave....


27. Have you ever taken pictures in a photo booth?
yes with my best frens

28. When was the last time you were at Olive Garden?
olive oil????hahaha


29. When was the last time you were at Church?
just pintu masuk...

30. Where was the furthest place you traveled today?
don knowww....


31. What was your favorite job?
related to software....


32. Do you like mustard?
of cozzz


33. Do you prefer to sleep or eat?
50-50


34. Do you look like your mom or dad?
mum's nose n dad's skin...


35. How long does it take you in the shower? 15-30 mins

36. Can you do the splits?
apakah???


37. What movie do you want to see right now?
SETEM n TalenTime again n again

38. If you could fast forward your life, would you? not ready for that yet...

39. What did you do for New Year's?
at home watching tv...


40. Do you think The Grudge was scary?
not interested


41. Could you relate to a character in Mean Girls?
da hero i guess...hahhaha..perasannn


42. Do you own a camera phone?
yup...my bro bought it..


43. Do you have an "ex box" with pics and letters from past lovers?
it's only junk....


44. Was your mom a cheerleader?
of coz nottt...


45. What's the last letter of your middle name?
L....

46. Do you like your middle name?
no idea

47. How many hours of sleep do you get a night?
5-6 hours

48. Do you like care bears?
used to...huuhuh


49. What do you buy at the movies?
at least coke..


50. Do you know how to play poker?
PC

51. Do you wear your seatbelt?
safety first...


52. What do you wear to sleep?
janji selesa...


53. Anything big ever happen in your hometown?
my hometown boring...


54. How many meals do you eat a day?
sometime once..sometime twice..

55. Is your tongue pierced?
nak wat perr???


56. Ever meet anyone you met on myspace?
ada la 2 3 org...all my frens


57. Do you read myspace bulletins?
used to..but not FB...

58. Do you like funny or serious people better?
depend on time


59. Ever been to L.A.?
next 10 years i guess...


60. Did you eat a cookie today?
not yet..but chipsmore depan mata jer niee..

61. Do you use cuss words in other languages?
per tu??


62. Do you steal or pay for your music downloads?
some music yes i'll pay but most of it..hehheheh

63. Do you hate chocolate?
i'm da hantu coklat...


64. What do you and your parents fight about the most?
bout my future...

65. Are you a gullible person?
nextttt


66. Do you need a boyfriend/girlfriend to be happy?
ntah...


67. If you could have any job what would it be?
software developer or system analyst...hehhe


68. Are you easy to get along with? not 4 da 1st meet..

69. What is your favorite time of day?
yenna dayyyy


70. Tagging?
million thanks.. don wanna suffer others..
update** - since miss fauzana zainuddin ngan suka relanya nak wat tag ni...so aku pun tag la cik faxa...hehehhe


**finally abis gak la tagged yg begitu panjang berjela ni...heheh..once again TQ nenek!!!!

Labels:



mista.grax
2 comment

I'M Back!!!!!!
@ 1:15 AM


Finally after baper lama x change my layout as well as x updating this blog finally I'm back. It's not bout bz but M.A.L.A.S plus ngan addict nya aku kat facebook.

Just a simple orange or mayb chocolate theme dat i never try it before. TQ 2 dekT coz giving me idea n comment on how to give the new dimension of my blog.. PERHHH ayattt...

Just like my other themes, once again i'm using One Tree Hill as my theme. My VIPs yg dh lama lepak duk blog aku dh tau how giler nya aku kat series nie. Even makin lama makin bosan n da main cast (Lucas n Peyton) quit this series, it's doesn't mean aku kena tggl gak. I still faithful kat series ni. Mana tau laie gempak ker kan.

Let's put OTH aside. Tak start laie pun.. TAlking bout this color actually aku nak crk color pastel n soft but I didn't get the rite color yg suit my interest. That's y i decided to use chocolate n soft orange as my theme. Mayb I should try other color rather than using black n white like previous theme. Bohsan siott Black n White even nampak elegent if using those color :-P.

Perhaps pasni aku dpt expose ngan color lain kot.. hehehhehe..

Aku utang 2 post for this blog. Coming soon my review bout da movie i watched last week- SETEM n K.E.J.A.M tag by nanako. Just wait n wait erkk... N korang pun jgn la xjenguk...huhuhu

Ok need ur comment 4 me to improve later...

CHIOOOOOO

Labels:



mista.grax
5 comment