<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3545371467361069414\x26blogName\x3d::+my+way+of+thinkin;+::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/\x26vt\x3d-82920589547423649', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
me, myself...


Syam here!!. Work as IT Executive at 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd. Just wanna share about myself here and get people to know me better. My Story, My Life.


luv & like...

...

chat & boraks...
**Sembang2 only. If u wanna comment bout my post, do it inside the comments

2 do lists

16 August > Kenduri @ Amok's
20 August > ICT n Islam Presentation
22 August > 1st Ramadhan
31 August > Happy Birthday Malaysia!!!
20 September > Raya Time
2 October > FYP Beta Testing
23 October > Submit FYP Report
30 October > FYP Final Presentation
20 November > Abah's birthday
27 November > Salam Aidil Adha



visitors count...



tqs...
Layout & css by:kynzgerl

how stupid...
Saturday, April 26, 2008 @ 4:46 PM


korang confirm dh bosan aku asyik komen pasal PC aku yg nazik skit dlm 2 or 3 posts dulu....saper x tensen kan bler ur PC aku wat hal smpi aku terpaksa sepak PC aku tu...byk benda yang aku x leh nak settlekan like DELL conference website smpi aku dh kena bebel ngan chazz n wawa's dearest lecturer tu....huhauhuahuahua...

after 1000 times aku cek my PC tu still x dpt solution dia...so aku decide 2 antar jer pC aku tu kat kedai even though aku still nak wat sendiri just becoz xnak kuarkan duit...biasa la kan....tahap2 loan dh abis nie sesak ya amattt....nak x nak terpaksa la antar gak coz i wanna settle that website ASAP...nnti leh la lepak2 kat uia since that site hv to upload kat uia gak....
i've told da technician at that shop bout my PC's prob...actually my PC tu prob dia once ko turn on ur CPU...then it's will automatically shut down...so mmg ko x sempat nak wat per2 la...yg aku dpt on9 kekadang tu bler dia x wat hal sgt...kalo dh smpi penyakit dia tu pasal la mmy PC tu kena sepak ngan aku....pasal geram sangat beb...i've asked my frens yg expert psl PC nie...some of them bgtau mayb psl my pwer supply..ada gak yg ckp mayb processor aku yg berpenyakit...finally bler aku cek jer PC aku tu still da same...n about 5 times gak la aku format PC aku tu tgk2 gak kalo ada error kat windows aku tu...sama gak....

dat's y la i've to sent it to kedai...biaq org laie expert yg find out da prob dia...aku bgtau tecjhnician tu kjalo ada benda yg kena ganti just call me kan...yer la takut gak la dia main tukar jer without inform me mati la aku nak kena korek tanah nak crk harta karun kan..
esok nya aku call la kedai tu nak confirm da major prob of my PC...unfortunately dat technician tu bgtau mmg xder prob langsung kat PC aku...laie la aku tensen bler aku bwk blk still dia auto shut down laie....mmg dh berapi dh time tu..nasib la umah aku jauh dr sungai..kalo x mmg dh dm sungai la PC aku skarng nie...

aku pikir2 blk...kalo kat kedai tu mmg xder prob langsung...i've 2 try n check cam2 benda laie termasuk lah USB drive aku...all mouse n keyboard...after aku figure out any possibilities yg mungkin jd punca jd nya prob tu selama sebulan nie...

once aku try all da hardware one by one finally i managed to solve dis pron after aku connect jer my keyboard jer my PC automatically shut down..OMG...selama nie aku x pasan langsung yg selama nie benda yg jd prob nya ada kat depan mata aku...or in other word benda tu tiap2 ari aku ketuk...huahuahua...how stupid i am b4 dis kan...aku recheck blk benda tu...yes ..it's confirm da my keyboard la yg jd punca selama nie....

after aku tukar my keyboard into new one...yang aku beli khamis ari tu kat LOW YATT...jauh kann...hehehhe...i've to coz better aku beli keyboard yg elok n quality yg worth my oney...psl aku rs kat seremban nie x byk choices n harga dia more expensive than LOW YATT....
so skrng nie leh la aku on PC aku 24/7 rite...hehhehe...opssss....i cannot do that coz my parents will bebel 4 me al 24/7 gak...hehhehe....

tu la benda kau nak citer....experience psl silly thing aku aku x perasan langsung....

Labels:



mista.grax
0 comment

in dilemma
Wednesday, April 23, 2008 @ 3:50 PM


aku mmg dlm dilema nie...dh nak dekat 3 mggu since my final paper...but still jobless....mmg asalnya aku nak crk mkeja...ut still x pdt2 laie...mayb rezeki aku x smpi laie kot...but until when???



xkan nak duk umah membuta + tgk tv + on9 jerr....mati la kena bebel ngan parents aku 24 hours...7 days rite...but nak wat camner...nak amik short sem pun aku mmg xder subject nak di amik...kalo la duk uia tu free dh lama gak aku pikir nak duk uia during short sem nie.....nak squatting??malas la psl aku x biasa n x minat sgt nak squatting nie...kalo sehari dua kira orait laie...but it's out 3 months man....



kalo pikir blk...kalo aku duk uia rather than umah cam2 benda kau leh wat...like mayb part time kat kl ker....join angklung ker...lepak2 ngan lunchsters (even x semua yg ada) n cam2 la...

so wat should i do erkkk....pening gwe looo.....

Labels:



mista.grax
0 comment

lunchsters SPECIAL
Tuesday, April 22, 2008 @ 12:47 AM



this artwork (x really actually) special 4 all lunchsters.....



it just simple one...just try it from book that i borrowed from library....

Labels:



mista.grax
0 comment

one empty week....
Monday, April 21, 2008 @ 12:53 AM


if someone tu citer her full weekend..let me post with my full empty weekends...since a lot of U yg bising suh aku update blog..so finally i've got an idea to post...it's just suka2 post jer psl kang sunyi sepi jer blog aku ni kang...

nothing much la my weekend..just duk depan tv...watch all da prog yg ada kat astro tu espceially movie channels but unfortunately dis week punya movie byk yg bosan2...then kalo pc aku x x sakit jiwa leh la kekadang online...kalo dia dh mula sakit jiwa n aku pun jd panas jiwa...terpaksa la my pcrasa kesakitan psl kena sepak ngan aku...fortunately 2morrow i'm gonna send it to kedai PC (of coz la..xkan kedai kasut rite...)hehhe

hopefully there's not involve a lot of money..like i said in previous post rite...but i've to hutang my dad's money 2 pay for it...like i said...x involve a lof of money...psl i know da situation now...

then if my PC not sakit jiwa...so aku dpt la nonton all da series n jdorama yg aku collect b4 holiday ari tu...currently aku lyn jdorama yg kira dh lama gak but aku baru jer nak tgk psl aku rajin ngumpul but mls nak tgk coz ke BUSY an aku last sem...siang aku lyn jdorama tu n at nite aku just layan english series...same goes with jdirama...

yesterday i've got a news from my fren yg ckp one of my fren masa kat sekolah technique pass away bcoz of accident at gemencheh...i know her b4 i went to teknik but not realy kenal at that time...aku knal dia pun bler she crushed on my bes fren..it's citer lama rite...even we're from same area but i did'nt know where is her house..i'm just sedekah AL-FATIHAH to her...hopefully roh dia di letakkan bersama2 org2 yg soleh n solehah...AMIN...

i'm really shock bout dat news but we should redha..rite!!....TQ to my fren yg inform me - ita n is.....

a part from dat it just ordinary activies not like that girl tu yg full with activities with playing kite n become math teacher...heheheh..
PEACE YAAA!!!!!

at dis time i'm really miss UIA n lunchsters so much..

so 2morrow it's result day...i'm really excited n afraid bout it...coz my expectation for last sem is reaaly high...i want to prove to someone that i also can success like him/her....n other things is i want to see whether my full time with angklung n a lot of works until my tdo time x organize really benefits me....hopefully YESSS.......

so at this kesempatan i wanna wish all my IIUM visitors..good luck with ur rsult...don give up if ur dream x become reality...same goes with me...

n those IAG members yg akan perform early of sot sem...training hard n do ur bes time performance day k...

CHOWWW LOOOOOO.....

Labels:



mista.grax
0 comment

update of myself!!!
Tuesday, April 15, 2008 @ 1:52 AM


nak msk seminggu dh aku cuti 4 bout 3 months nie...so aku share with my readers apa yg aku wat selama seminggu nie...




  • kompom la aku qada' blk my tdo coz aku dh jadi burung antu 4 about a month b4 finale ari tu...
  • tgk tv almost 24 hours ngan semua channel kat astro aku lyn except da channel yg aku x phm...huahuahua
  • on9 skali skala but not slaloo psl my ppc wat hal ngan aku...smpi aku nak baling dlm longkang jer..hehehe
  • terpaksa lyn AF...it's my fave show but currently i hate to watch it...i only support 4 nadia..stacy...alif n saida...yg psl saida tu u know y rite??hehhehe
  • every morning b4 tdo...actually aku tdo kul 4.31 a.m coz i wanna watch pinoy telenovela n The O.C ..hehehehhe
  • ngacau my anak2 buah la...especially bab2 tgk tv nie...i al ways fight with them to watch my fave shows...
  • stilll aku x p crk keja laie psl bgn lmbt n then asyik ujan jer kan x tentu ms....
  • still thninking about my pc...nta apa penyakit la pc aku tu...i've x idea at all..semua dh kena sedut semua idea yg aku dpt pikir...hopefully it's noit involve a lot of money la if i antar it to kedai...

that's all folks....

c yaaa..........

Labels:



mista.grax
0 comment

tiring but amazing + posing day = april 8th!!!
Friday, April 11, 2008 @ 12:30 AM


totally different kan my title wit da others??hehhehe..after 3 days finally i manage to find da suitable title 4 da trip last tuesday...

mayb ramai yg tggu my post but my PC tgh gler...ask fiza naper aku tensen ngan PC aku..psl everyday aku akan bebel kat dia psl prob PC aku smpi aku nak on9 pun x leh..siot la PC aku nie...

aku xnak bebel panjang2 kat sini..per2 pun it's really wonderful n happiest day in may life last sem since ada benda nak wat after final n b4 long holiday yg dh start nie...

i'll list out all da moments yg aku rasa bes but b4 dat aku nak story skit psl sejarah trip nie..hehhehe

benda ni aku ada usulkan kat semua lunchsters kitorg psl benda nak wat since semua x kan juumpa sgt in 3 months time ahead nie..psl dh kompom aku..chazz n nawal x amik sot sem...so yg lain2 tu cam syuk n fiza akan p parctical n mmg x duk kat hostel pun..yg tggl pun c kak atun, luz n wawa yg akan terima hakikat yg diorg nie kena study time kitorg yg lain seronok...huahuahuahua..

aku memla cadang nak p genting since a day before kitorg borak tu ada seseorang tu nak sgt p genting...unfortunately di sebabkan ada yg x di restui oleh parents msg2 so kitorg crk la back up lain...since aku nak sgt p sunway lagoon..aku pun suggest kita p SL laaa...semua nampak ok..

mmg reason nak p trip tu nak lepak2 sesama b4 x jmpa masa sot sem...tp ada yg cadang kita celebrate becoming burfday ratu kita c FIZA HANIF tu...sound interesting psl nak plan nak suprise him...smua agree laaa...

tambah laie...kitorg x tau la date yg kitorg plan nak p sunway tu sebenarnya SL tutup amyb 4 weekly maintenance ker...kitog dpt tau pun a day b4 nak p meaning on MONDAY...WTH kannn aku ckp..so crk la back up plan 4 last minute tu..

since kl x byk sgt empat nak hang out except tmpt nak lepak..so kitorg decide nak round2 kl jer la..

tempat yg kitorg pegi???
LRT GOMBAK -> KLCC -> PAVILLION -> TIME SQUARE -> LRT DANG WANGI -> IIUM GOMBAK..

tu la plan kitorg..

so it's time aku nak list out kan apa yg bes n happening masa trip LUNCHSTERS tu..
  • janji kul 9 nak tolak dr uia but nak dekat kul 10 baru tolak..really janji melayu rite..hehhe
  • sandwich kak atun sedap gler smpi syuk x abis2 ngunyah time kat klcc park tu..heheh
  • it takes about 20 minutes 4 us to find a suitable palce nak lepak kat park tu...dh jumpa suitable place (bak kata fiza...) tetiba ada yg beradu di khayalan palkk...heheh..so dapat la tmpt yg ok2 jerr...
  • plan nak suprise fiza kat KLCC park tu x jd as plan psl tetiba ujan pal...so tukar plan..
  • plan nak suprise acctually after zuhur but finally we managed to suprise him after asar...
  • like my title...mmg posing day jer ari tu...pantang nampak tmpt cantik ada la yg berenti nak psoing..penat2 pun sanggup laie la kitorg posing...
  • plg happening kat KFC time square...jus like our KFC jer...nasib la kitorg lepak kat ujung..kalo kat depan kompom la semua nengok kitorg..plg happening kompom la c wawa...she's really penghidup majlis...
  • bowling time mmg time plg enjoy...kalo la semua join kan bes...even wawa n chaz x main pun at least ada la pom pom gurls kann...huahuahua
  • finally team aku yg menang 4 both games...hehhehe...tq gak to kak atun n syuk gak...
  • tetiba ada 2 supermodels sesat dlm grup trip kitorg tu..saper dia...wat x tau sudeyyy....hehhee
  • mangsa nyakat kompom la kak atun....
  • time MATAHATI punya pameran semua teruja ngan arts2 tu..plg aku minat adalah karya bayu utomo..he's really talented laa....mmg unique punya arts tp difficult to understand...
  • luv da pic of us yg luz wat kan....comel la smeua dlm pic tu...

tu jer aku aku ingat...mayb kalo ada laie aku akan update later k...mayb terlampau byk sgt benda yg leh jd memory but i need to recall it back..

mmg dat day mmg hari yg best sgt psl semua prob selama nie ilang camtu jerr...tq to all LUNCHSTERS lain psl accept aku even aku baru jer knal diorg awal sem ari tu except fiza...tq coz accept aku cam dh knal aku lama...

per2 pun see u ngan more wonderful day next sem...dengar2 byki sgt plan nnti kan..nak ganti apa yg x jadi...

since sot sem nie x jumpa..hope korang2 jenguk laie la blog nie k psl at least idup gak la blog nie..blog nie idup pun psl ada yg jenguk n baca posts aku..

orait...c u...



mista.grax
0 comment

Monday, April 7, 2008 @ 6:11 PM


Finally abis gak azab aku ngan exam selama seminggu lebih nie….it’s really a tiring week with less sleep…it’s true psl day nak exam jer aku akan estimate masa tdo aku at nite only 2-3 hours coz aku nie kalo nak exam akan semangat bagun awal pgi psl it’s a good time 4 me to study xpecially last minit nie…it’s prove psl apa yg aku msk especially kalo subjek2 baca nie…try it la..mana tau korng mmg jenis yg leh study pagi2 buta…psl mmg org ckp morning mmg masa otak ko fresh utk terima apa2 jer pelajaran…apart from less sleep…exam time la aku jd nescafe addict…psl aku rasa aku x ngnatuk sgt kalo telan 2 packets 3 in 1 nescafe tu…ala it just time nak study jerr…selain dr tu mmg aku sentuh sgt la Nescafe tu…

Since exam aku dh abis..i’ve a lot of time utk enjoy la b4 mmg bebetul enjoy 4 3 months coz I don take short semester psl xder byk subject yg offer..apa plan aku time cuti nnti…I’ll list it one by one..

Aku dh plan nak lepak kat sini tggu dia dtg but she called me on Tuesday n asked me to go back home with books that she wants to use to finish up her thesis…sit’s an order..otherwise u’ll x get any money 4 next week…(some frens know bout next week..hehheheeh)…just shut ur mouth erkk….blk jer la since dh lama x blk..tkt parents aku risau psl aku x called diorg sgt pun…hehhehe

As promise I’ll lists all my activity that I’ve plan 4 my 3 months holiday…….

MY PLANNING….

· Keja blk as a cashier kt tmpt lama aku dulu b4 I joined uia…Insya Allah
· B4 keja nak qada my tdo 4 last sem..hehehhe
· Want to take a time nak finish my PHOTOSHOP n FLASH lessons yg aku tinggal…it’s on my own
· Try to upgrade my ENGLISH n ASIA CONFERENCE website…coz I did not satisfy laie
· Kumpul duit coz I wanna buy digi n balance nak upgrade my PC…it’s become worst lately…
· Develop my own blog layouts…..want to fight with sumone…hehhehehe
· Crk idea 4 my tasks utk sumthing
· Mengabiskan n khatamkan semua series, jdorama n kdrama yg aku dload kat uia nie….
· Nyakat my nephew n nieces..
· Waiting 4 my new anak buah..my sis will due on end of May or early June….
· Always update my blog (korang kena slalo lepak sini erkk..kalo x kompom aku mls nak tulis…)
· I’ll x join sewing lesson (PEACE CHAZZ!!!!!)hehehehhehehe
· Still thinking..


I think dat’s all…2 all my frens yg kat uia x kira la IAG members, LUNCHSTERS, bdk ICT n sesaper yg knal aku…see u in July…kalo panjang umo..INSYA ALLAH…..kompom aku akan rindu kan korang nnti ..yer la 3 bln beb cuti…



mista.grax
0 comment