<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3545371467361069414\x26blogName\x3d::+my+way+of+thinkin;+::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://mistagrax.blogspot.com/\x26vt\x3d-82920589547423649', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
me, myself...


Syam here!!. Work as IT Executive at 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd. Just wanna share about myself here and get people to know me better. My Story, My Life.


luv & like...

...

chat & boraks...
**Sembang2 only. If u wanna comment bout my post, do it inside the comments

2 do lists

16 August > Kenduri @ Amok's
20 August > ICT n Islam Presentation
22 August > 1st Ramadhan
31 August > Happy Birthday Malaysia!!!
20 September > Raya Time
2 October > FYP Beta Testing
23 October > Submit FYP Report
30 October > FYP Final Presentation
20 November > Abah's birthday
27 November > Salam Aidil Adha



visitors count...



tqs...
Layout & css by:kynzgerl

welcome new member!!!!!
Tuesday, May 27, 2008 @ 1:12 PM


i've just received phone call from my dad....since now i'm in uia 2 attend da meeting 2nite...my dad said my sis baru jer deliver another baby girl kul 11 lebih td...

suprise????da gender of da baby makes me really suprise...bukan apa...kitorg target it's a boy...dh rerzeki Allah bagi baby girl we have 2 accept....

da sign akak aku bersalin kul 3 lebih pagi td bler tetiba pagi2 buta umah aku dpt phone call from my sis....she said that she wants to sent her kids 2 my house coz she was bleeding last nite so need to go to hospital...

i thought mayb 2 or 3 days laie kot nak bersalin...tp dh time kan..so kena gak laaa...

my dad said akak aku kena operate utk bersalin...quite different from da other anak buah aku...yg semua bersalin normal...

another responsivle for me because it's my 3rd niece...lain beb kalo nak handle niece nie psl diorg nie ngan aku n my bro diorg terlebih manja...compare 2 my nephew yg kitorg wat cam biasa...but at least manja la skit...but with nieces nie kena lain skit kena jaga...

kompom la my nephew tu hangin coz semua bwh dia semua girls...so xder la nak jd partner sparing dia besaq nnti...hehhehhe...n big responsibility for him gak pasal kena handle all his girl siblings.....

ok la details n pic of my latest niece nie nnti aku post in next post yaa....including her name skali...

kalo dulu my anak sedara nama diorg MOHAMMAD NURUDDIN DZAKY, NUR AIN MADIHAH n NUR ANIS HUDA....yg baru nie just wait n see jer la erkkk....

rs2 dh x sabar dh nak blk nieee....

chiowww~~~~

Labels:



mista.grax
0 comment

went back to Klang....
Sunday, May 25, 2008 @ 11:44 PM


as u know aku lahir kat klang kan....in specific - Hospital Tuanku Ampuan Rahimah...then aku penah duduk kat Pandamaran 4 about 5 years before we moved to Pasir Gudang n then Jay Bee b4 last destination at seremban since my dad pension...

td my family went back to Klang 2 attend da wedding of my dad's friend's daughter...actually i really don't like 2 go any wedding ceremony except 4 family...

since i really like 2 travel or in other word - jalan2..so i agreed 2 follow since we r going back 2 my birth place...at least dpt la flash back all yg penah aku alami 4 da last 20 yeras although i don even remember anything....

we've to angkut all da anak buah since my mum said dat it's a rite time to bring da youngest one...in another trick..my sis wanna hv a good rest since she'll be deliver in any time...(xcited 2 wait 4 dat momont)...

back 2 topic...da happiest people at dat ceremony are my parents coz at dis time they hv a chance to meet their old friends yg mayb 10 years or more xj umpa...like my bro said - JEJAK KASIH HAS STARTED....anyone yg jumpa their old frens + best frens + long time x see will more excited than ususal....

it was a hard rain just now n it limit them to meet their other friends...then we just went around pandamaran n my old house - Kuarters Imigresen kat Pandamaran...seriously in 5 years old i didn't remember anything either it's good or not..yg aku ingat pun aku penah terpijak paku TWICE....n teice gak la kena jahit kat kaki...n another jahit experience pun at my dagu coz jatuh...my mum said masa aku kecik n duk kat situ aku mmg nakal glerrr...n x leh duduk diam..

another thing yg aku ingat...my childhood friend at dat time yg aku jumpa 11 years later bler aku jumpa blk mamat tu masa masuk sekolah teknik in 2000...mamat tu pun blur2 jer bler aku pnah citer we're best friend kat umah tu...

then we just go back...it's not stop here...since ada byk masa...my bro (our driver) suggested we go to PUTRAJAYA 2 perform Zuhur prayer...i really love to go there...coz i really impress with the senibina with all da building...skrang nie mmg aku minat gler ngan Masjid Besi psl da seni bina is really unique...

since we don hv enough time n my bro looks very tired we just went back 2 seremban...

for me went back 2 Klang aka Pandamaran makes me miss during dat timen perhaps i can remember anything yg penah aku alami even once again aku time tu baru jer umo around 1 til 5 years old....

chiowww~~~


mista.grax
0 comment

af...af...af...
@ 12:12 AM


finally my ex fave show over...i can't stand to follow da whole show 4 only dis season....4 me dis eason suck...everything suck form students(x all), weekly concerts, da host 4 da concert etc....

but x all things dlm af6 ni yg aku x ske...sarimah ibrahim as diary host, stacy (da champ...yuhuuuuu...) jer yg aku ske ngan af6 nie...

there's a lot of thing la yg x kena ngan af6 compare 2 prvious season..i thought 4th season jer yg horrible...but ada laie season yg teruk cam season 4...

let's talk bout final concert af6 nie...as i mentioned b4 with da winner of dis season...i really glad n happy with her...i watched af since 1st concert...perfoamnace dia each kopnsert x penah kecewakan aku including finale nie...+ plus her personality n rajin blaja tu yg org ske tgk dia...

overall da finbal concert i think better last season punya finale bler mila menang...but sumthing yg aku ske ngan konsert nie bleer stacy menang n performance dia superb + ngan lagu baru naubhan yg bes glerr...some people said nubhan's song is da bes song in af history...i agree wit it coz lagu tu suit ngan vokal + tone dia yg plg sedap dlm af nie n cara dia perform lagu nie...i'll download dis song bler aku jumpa...hehhehehhe

other new song really sad to listen laa....my friend - miraz (bdk muzik upsi...) said that majority of da somgs tu ikut latest music trend - indie music trend...but aku dengar x like indie but tangkap muat jerr (sorry 4 dis statement)...

finally aku rasa lega psl xyah dh nak ngadap af laie pasni....psl aku seksa gler tgk af season nie sl x bes langsung..kalo dulu aku sanggup tgk ulangan but not dis season...

so leh la kita tgk citer2 baru kat tv...kalo asyik af jer maunya muntah aku nengok..hahhahha...

hopefully next season af will make me njoy to watch it like last 5 season but not like 6th season...psl aku lemau n x ikaut n x sefanatik like usual bler tgk season nie...

choiwwwww~~~

Labels:



mista.grax
0 comment

wait until September, 1 2008!!!...
Thursday, May 22, 2008 @ 1:46 AM


i've just finished season finale of One Tree Hill....it's 5th season....as u know..OTH is my fave series eva even there's a lot of people thought dis serious really slow n boring...different people dfferent perspective whne they're looking at something kan...

i really enjoy watching dis season even it's not da best season eva...4 me 1st n 3rd season r still da bes....i don know y laaa..

i only took 3 hours 2 download dis season finale since i've sumthing dat i've 2 settle....refer to previous post yaaa...Alhamdulillah server at ICT lab x gave me any prob....aku rasa aku leh ngamuk kat server tu td if i didn't finish dat dload..huahuahuahua...
back 2 season finale...there r alot of issue or questions that will be answers in less than 5 months time...meaning in September la beb...
waaa...all da mysteries will be solve in september...wat will happen to LUCAS..will he choose either LINDSEY or PEYTON 2 be his wife...or dua2 merana.....coz she choose another person - BROOKE>...actually i really luv LUCAS-BROOKE 2gether psl diorg mmg nampak sesuai sgt eve n though they were husband n wife b4 dis n the divorce...
wat happend to DAN SCOTT da old man with his evil mind n behavior...hopefully da crew will minimize his character psl malas la nak tgk muka org tua tu....those follow dis series knew him better..
n wat happen 2 all da stars of OTH especially a cute lil guy - JAMIE (NATHAN n HALEY'S SON)...4 me he is penyeri for dis season....no doubt bout that...
so i just hope that next season - season 6 will not disappoint me jus like any series yg makin lama makin ridiculous n merepek...really hope 4 da awesome n better idea 4 next season ya...HOPEFULLY...
tu jer aku nak bebel 4 dis post...i wanna focus 4 Champion League sat jer laie....
sign out beb...
chiowwww~~

Labels:



mista.grax
0 comment

etc...etc...etc...
Tuesday, May 20, 2008 @ 2:15 AM


nothing much i can say here...just want to share with my readers.....rojak post...

last wekk i think was unlucky week 4 me...orelse can i say 'sakit week'...it's begin on monday last week bler aku ada tanda2 nak demam....yes..that what da doctor said...fortunately aku p klink awal...so leh la kebah skit....

as some people know..i went 4 da baktisiswa's meeting on tuesday nite since my fever dh ok skit....on wednesday plak when i woke up from sleep tetiba aku rasa sakit gler kat kakiaku..don know y even last 2 week tu mmg kaki aku sakit ya amat...but it became too sakit on dat morning...i realize that my kaki benkak...i've told faxa n wawa....once again clueless aku pasal apa.....

i think it's over....hell no!!!!!..belum jer ok kaki aku tu tetiba jari kelingking aku plak membengkak...OMG aku dh terpikir cam2 benda dh...when i asked my mum...she said maybe ubat yg aku makan masa fever aku yg wat bengkak tu kot..

n at da same time plak on saturday plak another dugaan happened 2 me....my both shoulders plak sakit cam nak tercabut...so da whole day tu i just tdo jer coz nothing that i can do with that kind of pain...

tu memang dugaan dr Allah utk aku spy selalu ingat kat DIA...like it or not i've to accept all da pains....mmg la sumthing u'll give up in anything that u do....after all life must go on....is it realted????hehhehehe

last week gak i received invitation from my fren for her marriage on may 31st...she's one of my bst fren during my diploma....at da same time i also hv my cousin's wedding...so family first laa....talking bout my fren's wed...she will be the 3rd person in my class yg akwin...all of them r girls....sorang tu br jer delivers on april...another one will be deliver this coming august....hopefully for her Hidayah's (da one yg nak kawin in 2 weeks time) wed will last 4eva...aku only can pray for her and her marriage fine...

enough 4 dat...

4 ur info especially lunchsters yg masih kat uia tu...i'll be there on wednesday to settle my sister's thesis since she will be deliver in 3 weeks time...so leh la lunch skali as usual erkk..n sesaper yg ada REZEKI lebih tu leh la kongsi2....

kidding..~~

sign out...

chowwww.......~~~

Labels:



mista.grax
0 comment

Semi Final Thomas Cup Malaysia vs China (2-3)
Friday, May 16, 2008 @ 7:23 PM


dis is my review about da semis yg aku post at my fave forum...


LEE CHONG WEI(win)
* dia tau camner nak main ngan lin dan...lin dan main ego n senang dpt baca kelemahan opponent dia...so LCW xwat muka confuse or sumthing...he still down to earth jer mian..relax... * dia pandai baca gerak geri lin dan gak...dia x bg bola ttanggung depan net pasal dr apa yg aku tgk dr dulu c LD nie senang dpt point bler opponent dia bg bola tanggung dpn net...tp LCW still main relax n ada ketika dia wat LD sendiri stress...
* ngan cara tu la dia dpt kalahkan LD ngan point yg akyu rs plg senang glerr...dua2 point LD x smpi 15 pun..(ingatkan aku kalo salah)
* permainan safe + sabar + attacking + minimize error yg plg menarik yg penag LCW main...kalo dia truskan main cam nie mmg emas olimpik or at least silver dia leh dpt....

KOO KIEN KIAT/TAN BOON HEONG(lost)
* OMG.....permainan diorg makin lama makin teruk...mayb btul diorg ada personal prob...tahap kejatuhan diorg masa kalah final ABC last year..mmg time tu aku nampak ada kepla batu dalam ada duduk......
* based on performance masa semi td...opposite apa yg diorg main masa lwn double china tu....opponents diorg nampak laie bersedia n dpt baca perainan diorg....aku slaloo ckp magic diorg dh pudar..
* diorg di perbudak2 kan..padahal las year mmg diorg la bapak segala double kat dunia nie..so aku rasa players negara dh x kisah psl diorg..
* tul kata pak dollah...TBH yg nampak stress..ngan stress tu la KKK akan terlebih stress..n opponents ngan senang nya akan attack KKK....istimewa KKK smpi skrang dia punya aggressiveness dia...last year TBH mmg ada...tp skrang aku rasa cam dh 0...at least KKK still ada laie...
* so after dis rexy kena crk partner baru yg ada semangat n aggressive cam KKK...at dis point mmg aku dh menyerah ngan double nie...TBH kena msk kelas pemulihan psychology jer pasni....
* bg aku tme dia kalah jer aku rasa mmg kita akan kalah....psl sebenarnya bkn LCW asalnya penyumbang mata even dia menang tp double niee....good bye la nak menang emas olimpik...mayb nak msk quarter pun payah gak...

WONG CHOON HAN
* aku malas nak spoil kan pakcik nak pencen nie psl dia makin lama makin tua n kepakaran n special dia tu ilang skit2...
* 1st set ada harapan utk dia nak menang...suddenly dia wat hal palk dh....so kalah la..
* msk 2nd set aku dh tgk dia cam ilang pokus 80%...so tu la jd 21-7 tu...wat a shame beb.....
* dia satu jer yg aku ske...muka dia relax...xder tau dia stress ke x...like gillian ckp...he's so sweet player....

ZAKRY LATIF/FAIRUZIZUAN
* memula bler WCH kalah aku rs mmg dh xder harapan...so tu la aku msk porum ni ....
* then tetiba bler aku x pokus sgt tetiba diorg leading ngan baik nya...so aku pun pokus la jap even bz berporum nie....
* perfect game 4 them even fairuz ngan typical dia yg gabra...but at l;east he's trying very hard to overcome gabra dia tu...a lil bit mistake yg biasa dia wat which is kalo 3 kali dia duk smash jer n in da end dia mesti aakan sangkut...
* nasib zakry jenis yg cool n dpt tenang kan fairuz tu...finally they managed 2 level da result at dat moment 2 2-2.....
* aku rs ni la performance diorg plg bes yg aku tgk...they need 2 be matured xspecially fairuz... * they hv 2gether 4eva laa..potential ada...tp cam yo-yo gak....
* once again aku enjoy diorg main time nie selain LCW...

HAFIZ HASHIM
* di sebabkan dh xder option utk 3rd single so just berharap la kat mamat nie...i just hope for some miracle just like when he beat china in same semi final 6 year ago in china...
* bg aku tu jer motivasi dia klalo nak menang...he did a really good job at dat time but not td... * typical kita tau dia nie player plg mls..just like his coach - misbun...then dia slaloo salah placing shuttle tu smpi la out..
* then kalo dh jauh tertinggal so jgn harap dia nak kejar....
* dia ada harapan nak menang in 2nd set but peranagi dia dlm set 1 dia wat blk...
* so kita dpt la result drpd dia yg mmg menghampakan...
* better dia pencen pas nie psl dia mmg dia only offer nothing tu us...so mamt tu better balk msia nie gantung raket ajar bini ko main plak...leh la main kat umah mertua ko kat paroi tu....

overall aku quite satisfy with 2 points yg kita menang tu...not overall semi nie...coz yg kalah tu mmg satu pun x der courage nak bg point kat msia...at least kalo kalah ngan semangat juang yg tinggi aku leh accept laie...but nothing at all..

so final nie aku harap la indon yg menang psl kalo leh nak tutup mulut china yg berlagak gler tu...
4 malaysia coaches tu tlg la pasni consentrate kat olimpik kat LCW not TBH-KKK anymore...psl diorg org nie x possible utk jatuh dr top 10 doble players pasni...

utk 2010...mintak2 la kita leh train bih ramai pelapis muda...psl china jer nak kata semua players dia sebaya aku jerrr.....so 2 years from now mayb ranking 1-5 dia leh conquer cam dia wat utk pemain wanita diorg......

just wondering la kalo la taun lps ada TC nie mmg kita akan dpt TC..psl last year mmg zaman kegemilangan badminton malaysia....

Labels:



mista.grax
0 comment

r u smarter than a 5th grader????
Wednesday, May 14, 2008 @ 9:52 AM


tgh2 aku dload series aku as usual kalo p uia...so let me take a time nk posting sumthing....i'm asing bout u....but i'll tell you about my new gae show yg mmg tgh hot kat U.S la niee....kita tgk penah tgk game show yg import dr U.S like Who Wants To Be A Millionaire...Wheel OF Fortune...n so forth..all of these examples game show yg i think x only benefit 2 da contestants but also 4 viewrs either...dgr2 citer mmg game show is one of the top show kat U.S....

saper x tau pasl game show nie let me tell u k...actually citer nie involve 5 bdk sekolah rendah kat U.S tu utk tolong contestants utk jawab all the questions kat di bg kat diorg utk menang USD1 million...basically soalan2 yg di bagi semua berkaitan ngan apa yg penah bdk2 nie blaja like american history..math...world history...grammar...science etc la...

mmg tgk citer kita at least dpt knowledge n betapa hebatnya bdk2 tu dpt jawab n ada knowledge yg aku rasa kalo kat msia nie kat secondary school baru dpt...but they have dat kind of knowledge since 1st grade laie...

honestly aku sendiri dpt all that knowledge masa secondary school jer...ye la time aku primary school pun bkn blaja science pun...coz my batch was da batch yg learned Alam dan Manusia (remeber x kak atun??)....i like da subject gak but aku dh lupa da contents of dat subject...

aku mmg suggest korang tgk dis game show...just just entertainment but also new knowledge...mayb kita penah blaja benda tu tp since dh lama x amik port or xder kena mengena ngan apa yg kita blaja skrang...at least dpt gak tambah knowledge..

ju wondering...leh ker msia produce citer2 camner....penah member aku ckp..kalo kat msia nie nak francias game show nie hv to change da title to ARE SMATER THAN A FORM 5 STUDENT???psl apa??....paham2 sudahhh.....i don wanna create any controversial issue here...

i'm sick with entertainment-entertainment based show kat melimpah kat tv msia nie...i need some changes......

last x least...kalo korang nkk tgk citer nie tune in into astro channel star world (711) every monday at 10 p.m...njoyyyyy

sign off now...

chowww....

Labels:



mista.grax
0 comment

thomas n uber cup fever!!!
Monday, May 12, 2008 @ 6:02 PM


i'm da biggest fa oif badminton...now it's time 4 me to watch all the matches involve Malaysia players...yes i like badminton so much...since both teams 4 thomas and uber cup msk..TG coz astro supersport broadcast live from Indonesia for the Malaysian palyers slot...so xder la akan dgr result without waiting from da news...for ur info..thomas cup is specially 4 male while uber cup for female..


for me badminton la da only sport yg leh wat jantung ko berenti..suspen beb kalo tgk bedminton nie psl we only focus for a player only..thomas cup still my priority coz i think chances diorg utk menang more than 75%...but kena tgk la camner diorg punya performance yg lately ada kureng skit...but i'm still positive fopr them...mayb challange diorg ngan China n Korea yg lately equal kekuatan for both single n double either....

since dis year wat kat indon...it's really interesting coz as we know Indonesian fans r reaaly extreme bout badmnton..so leh la tgk camner diorg give their support to thier players...horror beb tgk diorg...

i just hope da best from the players and Insya Allah leh win da Thomas Cup since da last time we won da cup was 16 years ago...i';m still in standard 2 dat time...

forget bout badminton....i plan 2 go to uia 2morrow (tuesday)...unfortunately i've fever..so mayb kalo fever nie x kebah gak aku x p kot....

ok la tu jer kot...

sign out bebeh...

chiowww....

Labels:



mista.grax
0 comment

my 24th burfday!!!!
Sunday, May 11, 2008 @ 11:21 PM


actually aku nk post dis post yesterday...but i'm x feeling very well coz mayb smalam aku melantak kek yg my bro belikan utk aku...so mmg x larat la nak naip...br skrag la aku ada eegy to post something here...of coz la bout my burfday...

i'm getting older...whta...i can't believe it laaa...coz i think i'm still a lil boy...hauhauhaua..o....lik e it or not i've to accept it ,la gak coz no one in dis world getting younger kann...as u all know i'm 24 years old...

my burfday celebration started on friday nite with part of the lunchsters..actually aku mmg nak blk after jumaat prayer but someone has told me that someone wants to suprise someone...i knew already...so suprise yg suprise..i don think so..hehhehe

nak citer psl benda tu pn i think no need la psl mayb ada yg dah baca da history of that suprise in wawa's blog...overall tq very...very much 2 kak atun...faxa...fixa n safwan 4 dat wonderful suprise 4 me n 2 wawa...actually wawa's burfday today....(hepi burfday to u fren....) da cappucino cake was very gr8 even aku kureng skit...u guys r da best frens eva laa...even lunchsters yg lain xder cam chazz...syuk n nawal..rp aku puas gler2...

tq 4 all ur wishes k...i can't 4get dat at all....

back to my home...there also a celebration 4 me....once again my fave during burfday celebration ...CAKE o....it was bought by my bro..my mum prepared 4 us a wonderful lunch 4 us consist of kerapu stim...sup tulang...ayam masak merah....sambal sotong..she knew that all of us including my nieces n nephew mmg kaki makan...so it's worth it la kan mak aku msk...hehehhe..

so xbyk benda nak bebel..aku nak set up my new resolutions 4 dis 24th burfday..

  • panjang umo..murah rezeki...n kuat kan iman...
  • graduate ASAP n get a good job 4 my future...
  • jd anak yg soleh....
  • become a good person n try 2 be a kind hearted person...
  • njoy my lioce....
  • try 2 forgive manusia yg penah wat aku sakit hati n salah except...HIM....HIM...HIM

apa2 pun my last 23 years old was a absolutely amazing foe me coz dlm 23 taun nie la aku rasa cam pengalaman yg baik + buruk+ menyakitkan + suam2 semua aku dh alami...

hopefully after dis aku more tabah than before ngan segala dugaan akan lebih challanging...i need ur doa 4 my life...

chiowwww....

Labels:



mista.grax
0 comment

how happy i am...
Friday, May 9, 2008 @ 2:44 PM


it's not bout 2morrow...but it's today n now...

naper aku happy??psl aku leh dload segala series fave aku yg tertinggal sejak abis exam last month...Alhamdulillah la aku jumpa special link n forum yg bg ko dolad segal tok nenek U.S series yg msk msia even x msk msia pun ada...

apa laie la time kat lab nie la aku lepak lelama without any gangguan dr makhluk2 perosak..hehehhe....

currently aku tgh dload series yg korang tau aku mmg fanatik which is One Tree Hill...n another series Gossip Girl...(XOXO kan wawa...hehehhe)

nasib baik kalo kat lab x takes a lot of time compare kalo aku p cc kat area umah aku...save time + money too... ;)...

tu pun bler kak atun x bg aku blk ari nie pdhal aku mmg nak plan blk seremban ari nie pun...since ada masa tu baik aku dloa semua latest episod kat tenet skrang nie...

blk umah marathon semua episod yg aku dload kat sini...

at least ada la update dr series2 nie...

next week on tues i've another baktisiswa meeting at nite....so other series la yg akan aku dload since mogok writers kat US dh abis..so semua series yg tergantung ari tu di sambung blk....

mission next week...dload lateset episode of Desperata Housewives n Ugly Betty...then aku nak lyn balk citer Brothers and Sisters yg aku enjoyed watching it on Star World dulu..

ok la...aku nak proceed dload nie...

chiowww.....

Labels:



mista.grax
0 comment

my 1st layout...
Wednesday, May 7, 2008 @ 1:56 AM


as i promise b4 3 months holiday i wanna design my own layout just like sumone tu...

here we come..mayb a lil bit similar with da previous one...yup it's true..i just study da coding n then adjust a lil bit until da finish product as u see now...

ok..hopefully comment smpi la erkk...mana la tau da font...or small or color ker..

just bgtau jer...i'm willing to hear or read ur comment bout dis layout...


mista.grax
2 comment

RM 1.40 = 1980s services!!!!!!
Monday, May 5, 2008 @ 8:31 PM


actually aku nak post citer nie last week...but since aku terbz skkit n xder mood nak type..so pending la smpi ari nie...

benda nie dh lama gak aku alami but my patient dh smpi ke tahap kepala dh nie...
i'm going 2 story bout how bad transportation service kat seremban nie...
camnie last week kan aku nak p uia nka sttle a lot of jobs..so citer dia nie aku kena time nak blk umah from seremban..

actually kalo aku dr kl nak blk rumah aku...rumah aku kat senawang..aku prefer naik bas wiyhout asking my dad..kalo terpaksa pun i rather 2 take a cab except kalo aku bebetul tgh pokai or alot of things yg aku bwk...

kalo naik keta or can it's only takes about 15-20 minutes...if y take bus standard nya aku leh smpi around 20-30 minutes jerr...psl jarak n time tu i'll tell u later k...

actually ada 2 bus companies yg leh bwk aku blk umah..but both companies punya bus x gak muncul2...nak kata ramai org xder la palk coz blum time org blk keja...but nak nunggu bus tu yg wat aku berapi 1st phase...

datang jer satu bas nie so i've to take it la coz aku bebetul dh penat gler n aku really malas ak tggu another bus...pasal aku malas nak naik bus tu psl byk sgt reasons dia...
  • RM1.40..mmg mahal kalo nak compare ngan services yg dia bg...metrobus yg aku naik dr uia ke kl pun 100x better than dis bus..
  • rm 1.40 punya tambang ngan servis dia yg tahap tahn 1980s...seats ddia byk but about half jer yg leh duduk...coz other half tu ko x leh duduk coz once u sit..penyandar dia akan automatically ke belakang...it's like ko adjust ur seat dlm keta or express bus tu..but it's auto adjust..so kalo ko x pasan ko akan tersandar terkejut laa..
  • rm 1.40 ko kena tahan kepanasan coz xder tingkap yg leh di bukak coz it air con bus...so mimpi la kalo ko nak bukak tingkap kan..then dh la xder tingkap then air con dia mmg xder..kalo ader pun ko rasa panas bahang..so u'll sweat la all da journey tu..
  • rm 1.40 u've to wait about 1/2 an hour b4 bus tu jalan..can u imagine x..dh la ko tgh panas...unconfortable seat u've to wait da driver jerr...imagine kalo ko la 1st person yg naik bus tu...horror kann....
  • rm 1.40 ko leh ulang alik dr ong tai kim dr uia 5 kali str8...coz bus tu ikut suka atio koe jer dia nak bwk p mana...meaning area yg dia lalu tu x releva lgsg..it's like ko nak wangsa maju dr uia...ko kuar dr uia...then p setapak...then p sentul n then lalu batu gaves n finally ko smpi la wangsa maju...it's takes about 1 n 1/2 hour 4 only 30-40 minutes punya time...once again la ngan panas n seat..ko dpt service cammtu..
  • total up ko naik bas tu dr ko mula naik bas then tggu driver n bas tu jalan ke tmpt yg x logik...semua skali about 2 hours...tu time bkn org nak p keja or lunch time n blk dr keja..kalo camtu korang senditi leh imagine baper lama ko dlm bas...bg aku dr seremban..aku naik bas nak ke kl..aku leh nauk bas dr seremban to kl..n then naik blk bus dr kl ke seremban...camtu la ko rasa masa tu...

so tu la benda yg plg aku benci skali kat seremban..dat's y aku rela duk umah dr p seremban kalo xder benda penting yg nak wat...

tu la benda aku yg nak aku luahkan ke tidak puasan ati aku ngan transportation service kat seremban...pasal tu aku x recommend org dtg seremban...bcoz..really useless....

chowww lorrrrr...
~


mista.grax
0 comment

F.I.N.E day - Kue Teow Goreng Basah!!!
Thursday, May 1, 2008 @ 12:29 AM


aku nak citer psl 2 benda yg kira2nya bes yg leh aku bgtau kat korang semua yg berlaku utk ari nie (rabu - 30 april 08)...


at 1st aku nak review citer congkak yg aku tgk last week...but after a while aku rasa better xyah citer la psl that film really crap a.k.a hampeh...so better i'm not review that film k...

ok back 2 da title...let me citer bout fine day last wednesday...camni i've got a call on tuesday from my mahallah ofice regarding da meeting 4 bakti siswa yg aku kena p this becoming july nie....aku mmg plan nak p uia nak upload da conference website tu since aku dh siap watkan da important thing for that conference which is registartion form tu....so aku kena settle kan benda tu cpt la...


since aku nak p uplaod that site coz dat site onlky able to upload within uia network..so pasal tu la aku gak p sana...sebenarnya mls aku nak p uia...tp tugas yg telah di amanahkan n desakan n pujukan dr ada certain2 org yg comel...(kak atun xyah perasan erk...)..tu la aku rasa kena gak p uia tu...


so akub terpaksa la suatting kat bilik member aku..padahal aku dh bgtau c zahid aku nak lepak bilik dia...but since mayb dia mmg tired ngan practical dia tu..so aku mls la nak kaco dia..perhaps next time la erkkk zahid...aku pun lepak la bilik member2 aku..


after settle aku uload that stuffs...ada masa b4 jumpa lunchsters yg masih wujud kat uia nie aku take time nak download apa2 yg ptt laa...memula aku just baca apa2 yg ptt kat forum fave aku which is cari forum n suddenly aku jumpa direct links 4 download2 series fave aku like OTH, GG, DH, UB n series yg aku sekali tgk jer aku dh minat gler...Brothers and Sisters...wowo mmg excited gak la jumpa forum tu just 4 download all my fave series tu..


so after dis leh la lepak kat forum tu just nak download jerr...so daily routine aku kat lab or CC jus nak download semua series tu...hehheheh


it's time la yg plg bes....Kuew Teow Goreng Basah....wawawawa..beb dh lama beb x rasa kuew teow tu..even x sedap but it something in it yg leh wat ko addict...hehhe..

other than dat..it's time gak la nak kaco kak atun abis2an...resultnya aku rs more than 5 times aku kena cubit ngan dia...it seem like aku ganti tmpt chazz la erkk..xper kak atun...presentn suprise sy utk kak atun ada kat bawah.. as i promise dat day...hehehheh


kira dpt gak la lepak2 ngan lunchsters yg tertinggal kat uia nie even our grup x cukup laie satu meja....kak atun, wawa n luz understand wat it's mean...hehheh


aku rasa tu jer kot...xder benda nak citer laie la...xder idea la 4 dis post..perhaps next post aku mskkan benda yg wat nyakit ati aku bler aku nak blk umah...


Insya Allah next week either on wednesday or Thursday aku akan lepak blk kat uia 4 another meeting...

so wait...wait..n wait yaaa..

as i promise...ni utk kak atun...x smpi semnggu sy dh bg kat kak atun jer nie...hehhe...enjoyyyy...













comel x kak atun...hehehehheheh

Labels:



mista.grax
0 comment